Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

WOA Battle: De sidste finalebands fundet

Populær
Updated
WOA Battle: De sidste finalebands fundet
WOA Battle: De sidste finalebands fundet
WOA Battle: De sidste finalebands fundet
WOA Battle: De sidste finalebands fundet
WOA Battle: De sidste finalebands fundet

Det blev en ganske fin og til tider velbesøgt fest på Gimle, hvor to bands gik videre til Metal Battlens finale på lørdag på Godset i Kolding.

Spillested
Dato
09-04-2011
Trackliste
Foto 1: Aftenens vindere, CNFA og Trusted Few
Foto 2: Aftenens konferencier
Foto 3: Cold Night For Alligators
Foto 4: Trusted Few
Foto 5: Chainfist
Koncertarrangør
Fotograf
T. Egesø

Gimle i Roskilde lagde hus til anden indledende runde af årets Wacken Open Air Metal Battle. Sidste år foregik den tilsvarende runde på The Rock, hvor besøgstallet måske kunne have været bedre. Derfor kunne man have bange anelser for, hvad flytningen til en mindre by betød.

Men publikumsantallet blev faktisk meget godt i Roskilde. Det var klart lidt utaknemmelig opgave for Clockwork Protocol at være først, da der endnu var folk, som varmede op andre steder. Men bandet gik rask til opgaven i temmelig dunkel lyssætning, og kunne i tilgift se at flere folk kom til undervejs.

Trusted Few, som endte med at gå videre til finalen i Kolding, viste godt sammenspil og dedikeret performance, mens Electric Hellride satte yderligere gang i nakkerne på de forreste rækker.

Men det var Cold Night For Alligators, som fik mest skub i folk og havde medbragt den største fanskare. Det var en fin teknisk forestilling, hvor bas og samples kom fra computeren, men de spøjse riffs og tighte trommer var nu helt menneskeskabte. Det var for mange ikke den store overraskelse, at de unge knægte gik videre.

Programmet blev holdt til punkt og prikke og præcis til tiden gik Chainfist på med sin variant af metal, der bærer spor af rock og glam. Det var en solid og professionel indsats, der viste at bandet har rutinen i orden.

Set med publikums øjne mistede showet måske lidt momentum, da der skulle gå mere end 30 minutter før juryen havde udvalgt de 2 bands. Godt nok var der fed musik på anlægget, men mange valgte at trække hjemad - sikkert med en aftale med venner om at få resultatet pr. sms eller måske blot en forventning om at finde nyheden på Facebook.

Det er sikkert også det, som er tanken bag, at The Burning spiller til finaleshowet. Så har bands og publikum fed underholdning, mens der ventes på at høre, hvem som skal kippe med det danske flag i Wacken i dysten med de andre nationers udvalgte bands.

I Roskilde blev det som nævnt Trusted Few og Cold Night For Alligators, som gik videre, og de skal i næste uge dyste mod Aphyxion og Diamond Drive, der gik videre fra Aalborg samt Billy Boy in Poison, som fik sin plads via online-afstemninger.


Udover de fem artikelfotos, så er der lige lidt mere stemning fra aftenen her:
Clockwork Protocol

Clockwork Protocol

Trusted Few Trusted Few

Electric Hellride

Electric Hellride

Cold Night For Alligators

Cold Night For Alligators

Chainfist

Chainfist


NB: Det skal måske lige tilføjes, at årsagen til at dette ikke er en anmeldelse med mere kritisk stillingtagen ligger i, at jeg selv stod på scenen denne aften. Så lige denne gang må det blive en art stemningsreportage i stedet - forhåbentlig hyggede publikum sig lige så meget som det lod til, at os i bands gjorde. Og dermed også tak herfra til bands, publikum, jury, staff og arrangører!

NB #2. Selv tak fra jury. Det var en fornøjelse at se en stribe gode bands der alle havde en ide bag det de lavede. Fra mit synspunkt var det mest interessante ”band-doktor” funktionen efter afgørelsen.

Alle bands kom ind til en stund med juryen, hvor vi gennemgik alt fra de enkelte koncerter, over bandnavne til påklædningen. Der var en god dialog jury- og bandmedlemmer imellem, og mit håb er at alle fik lidt med derfra der ikke var rent vås. /dinesen.