Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Morgendagens stjerner: Genfærd

Populær
Updated
Morgendagens stjerner: Genfærd

De har allerede spillet på Copenhell og håber nu på at kunne komme til Tyskland for at spille på Europas største metalfestival. Mød Genfærd, årets eneste black metal-band i Wacken Metal Battle.

Kunstner
Titel
Wacken Metal Battle 2018
Forfatter

Hvem er bandet?
Genfærd består af T., K., J. og S.

Hvordan startede bandet?
Det startede egentlig som et fristed, hvor vi kunne lave lige den musik, vi havde lyst til, og da vi (T. og K. på det tidspunkt) gik i studiet hos S., var han så vild med det, at han indspillede basdelen og blev en del af bandet – og sådan blev Genfærd født.

Vi har alle sammen spillet i andre bands (Myrd, Vardlokkur, Shamash, Sort Regn, Saxtorph osv.), men det her blev vores fristed, hvor vi i fællesskab kunne skrive fed musik.

Hvor var jeres første øver?
Vores første lokale var i Tangbjerg ud for Ølstykke, et fedt lokale, som til gengæld lærte os den vigtige lektie at være grundige med gennemlæsning af kontrakter. Vi endte med at have 12 måneders opsigelse ... En dyrt købt lektie.

Hvor var jeres første koncert?
Det var på et stopfyldt og udsolgt Beta i København sammen med vores gode venner i Solbrud, en helt fantastisk aften. Publikum tog virkeligt godt imod musikken, og det har nok været med til at give os det drive, vi har i dag.

Hvem har fået øje på jer?
Egentligt går den pris nok til Solbrud. Et par stykker af os havde spillet med dem før, dog med andre bands, og det var igennem dem, at vi fik vores første koncert med Genfærd sat i stand. De har ligesom holdt ved os, og omvendt. De er nogle fantastiske gutter!

Derudover skylder vi nok også tak til Copenhell, som ikke længe efter vores første koncert hev os med ind og gav os muligheden for at spille på HiFi-scenen.

Hvad har været jeres største koncert?
Den største har nok været at spille på Copenhell, det var en vanvittigt fed oplevelse at føle sig som en del af den største metalfestival, vi har herhjemme. Og på trods af, at vi var unge og upolerede, gav de os muligheden for at få vores navn ud.

Bornhell, endnu engang sammen med Solbrud, var også vanvittigt fedt. At spille en black metal-koncert, midt i hvad der kun kan beskrives som en vikingehal midt ude i skoven på Bornholm, var rimeligt vanvittigt.

Hvad er det sværeste ved at være ny i gamet?
At skulle følge med på de sociale medier ... Det lader til, at det er der, tingene sker, og til tider kan man føle sig håbløst gammel og fortabt i ræset.

Hvordan har det været at indspille jeres debutplade?
Det var egentligt overraskende nemt. Vi havde arbejdet med materialet ret længe, og det var lidt en impulsbeslutning at tage ud at indspille det. Pladen blev faktisk indspillet, inden Genfærd var en realitet, og det var først, da vi havde tracket det hele, at vi blev 100 % enige om at starte det her nye band op.

Hvad er jeres inspirationer?
De er mange; vi hører alle sammen virkelig meget musik og bevæger os i mange forskellige genrer. Vi finder dog lige så meget inspiration i naturen, forladte bygninger/steder og oplevelser, som vi gør i musik.

Hvad er jeres drømme?
Som de fleste drømmer om at kunne skrige ”HVAD SÅ COPENHELL!” fra en af de store scener en dag ... Eller Wacken og Roskilde Festival. Men når det kommer til stykket, er vores største drøm at blive ved med at være så fucking glade for at spille, om det så er for 10 eller 10.000 mennesker.

Hvordan vil I nå dem?
Planen er at blive ved med at klø på, blive ved med at skrive musik, vi selv er vilde med, og så at blive ved med at rive spillesteder fra hinanden med vores musik. Så skal resten nok komme!

Hvordan vil I virkelig ikke ende?
Som et band, der ikke har fulgt deres instinkter og taget chancer. Det ville være frygteligt at kigge tilbage og kunne sige: "Hvis vi bare havde givet den 100 % i stedet for 80 %", så vi forsøger så vidt muligt at give os fuldt ud hver gang.

Hvor meget opbakning har du/I fra baglandet (forældre, skole, venner, job, etc..)?
Black metal er en spøjs genre. Der er ikke mange, der har den store forkærlighed for det, men det har nu ikke afholdt folk fra at være støttende og fra at dukke op til vores koncerter. Vi har alle sammen haft positive oplevelser fra baglandet.