Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Morgendagens stjerner: Iotunn

Populær
Updated
Morgendagens stjerner: Iotunn

Medlemmerne i Iotunn begyndte deres musikalske karriere i et klasissk 70er prog-rock band. Derfra udviklede lyden sig til det der er Iotunn anno 2016.

Kunstner
Forfatter

Hvem er med i bandet?

Vi er fire i bandet; Benjamin Møller Jensen på vokal og bas, Bjørn Wind Andersen på trommer og brødrene Jesper og Jens Nicolai Gräs på guitar.

Hvordan startede bandet?

Jesper fandt i 2009 et halvandet år gammelt opslag på nettet, hvor en gut fra Herning søgte et band og spille atmosfærisk 70’er-rock med – det var Benjamin! Jesper og Benjamin kontaktede få uger efter Bjørn som kiggede forbi Benjamins lejlighed, hvor de spillede et cover af ’Wish You Were Here’, hvilket viste sig at være nok for Bjørn. Han var med! I 2011 blev den daværende bassist fyret lige op til et gig og Jesper ringede straks til Jens Nicolai for at høre, om han ville hjælpe til. På den baggrund blev Jens Nicolai tilbudt at blive bassist i bandet. Jesper og Jens Nicolai, som har skrevet musik sammen siden barndommen, blev meget hurtigt dem som komponerede guitar-parterne, der er fundamentet i Iotunns musik, alt andet bygges op omkring. Som følge deraf forekom en rokade i 2013, hvor Jens Nicolai blev guitarist og Benjamin bassist.

Hvor var jeres første øver?

På en altan i Aarhus første gang Jesper og Benjamin mødtes. I nuværende konstellation, i Monorama øvelokalekomplekset i Aarhus.

Hvor var jeres første koncert?

1. maj 2011 på Tangkrogen i Aarhus i et festtelt. I nuværende konstellation, på spillestedet Gyngen i Aarhus 2011 en måned efter.

Hvem har fået øje på jer?

De som har set og hørt os.

Hvad har været jeres største koncert?

Royal Metal Fest i år.

Hvad er det sværeste ved at være ny i gamet?

De store tidsmæssige og økonomiske investereringer som ikke på nuværende tidspunkt indbringer tilsvarende indtægter. Dertil også at tilegne sig det fornødne overblik over den enorme kompleksitet som musikbranchen består i.

Hvordan har det været at indspille jeres debutplade?

Udover to indspillede, og derefter kasserede fuldlængdes debutalbums, var tilblivelsen og indspilningen af EP’en fra i år en meget dynamisk proces, der gennem gode og hårde tider lagde fundamentet, fra hvilket vi kunne starte vores egentlig rejse. Vi har igen lært meget om de tekniske aspekter af vores egne præferencer for, hvorledes vi ønsker at indspille vores musik, som vi kan tage med os til næste plade. Vi ved nu, hvad vi vil gøre på samme måde næste gang, og hvad vil gøre anderledes.

Hvad er jeres inspirationer?

Vi lytter til klassisk musik, soundtracks, 70’er rock, heavy metal, thrash, black, prog og death – og alle mulige andre genrer – og lader os inspirere frit. I live kontekst inspireres vi af bands som formår at kombinere energi, aggression, dynamik og varierede stemninger, hvor man som lytter trækkes igennem mange forskellige følelser i løbet af en koncert. Lige så vigtigt er det at nævne, at vi er inspireret af de tilværelser, vi hver især lever, der indbefatter rejser, relationer, interesser, natur og livets dynamikker.

Hvad er jeres drømme?

At Iotunn en dag kan nå til et stadie, hvor vi kan leve af at spille musik med den totale kreative frihed i behold.

Hvordan vil I nå dem?

Ved at stå sammen i bandet som brødre og vedholde et stærkt kreativt fokus, så vi aldrig stopper med at vokse som sangskrivere og live-act. Dertil skal vi være tålmodige, hårdtarbejdende, imødekommende over for alle vi møder og klarsynede, så vi træffer de rigtige beslutninger.

Hvordan vil I virkelig IKKE ende?

Vi vil ikke ende ude af os selv.

Hvor meget opbakning har du/I fra baglandet (forældre, skole, venner, job etc.?

Vi oplever generelt, at vores nærmeste ønsker det skal lykkes for os fremadrettet, men at vi også skal værdsætte processen og hvor vi er nu.