Morgendagens stjerner: Møl

Morgendagens stjerner: Møl

Møl tager afsæt i shoegaze og den franske postmetal. Læs om et af de mere alternative navne på Prime Is Coming.

Hvem er med i bandet?

Nicolai Busse Hansen – Guitar
Frederik Lippert – Guitar
Holger Rumph-Frost – Bass
Kim Song Sternkopf – Vocals
Ken Lund Klejs - Trommer

Hvordan startede bandet?

Bandet startede i 2011 som en løs udveksling af ideer mellem guitarist, Nicolai, og trommeslager, Ken Lund Klejs, som valgte at forsætte deres samarbejde efter opløsningen af deres tidligere shoegazeband. Begge var interesserede i forsat at arbejde med shoegazen. I perioden var begge også stærkt optaget af metal - og specielt det, der begyndte at komme ud af postmetalscenen i Frankrig og Tyskland med bands som Alcest, Les Discrets, og Lantlôs. Nicolai valgte i 2011 at flytte til England for en periode. Derfor blev det også kun de på idéplan indtil 2013, hvor Nicolai flyttede tilbage til Danmark og de kunne forene deres kræfter og få bandet sat verden. Frederik kom rigtig hurtigt med, men det var først i 2016, at bandet fandt sin nuværende form med Holger på bass og Kim som frontmand.

Hvor var jeres første øver?

Vores første øver var i et fugtigt, men også billigt, øvelokale på Skjoldhøjkollegiet i Aarhus. Til øveren var vi kun tre: Nicolai, Ken, og Frederik.

Hvor var jeres første koncert?

UnderWerket sammen med Solbrud og Fjorsvartnir i 2014.

Hvem har fået øje på jer?

Det har Alex Fitzpatrick, som ejer det legendariske og ultimativt sejeste britiske label, Holy Roar Records. Her er vi nu signet og vi udgiver vores debut album igennem dem. Derudover så er der selvfølgelig også Prime Collective og vores fantastiske manager, Mirza.

Hvad har været jeres største koncert?

Koncerterne bliver kun større og større. Men vi vil nok altid tænke tilbage på vores koncert på en bar i St. Dizier i Frankrig foran tyve stamkunder som en af de største.

Hvad er det sværeste ved at være ny i gamet?

At der er så mange gamle mænd på den danske metalscene.

Hvordan har det været at indspille jeres debutplade?

Hårdt og intenst, men også inspirerende og givende. Vi var i gode hænder hos Christian Alex Petersen, der tidligere har optaget og produceret for Mew. Han stod for optagelserne i Grapehouse Studios. Ligeledes gjorde vores producer Chris Kreutzfeldt (Cabal) et enormt stykke arbejde, som vi altid vil være taknemmlige for. Begges arbejde har været uvurderligt.

Hvad er jeres inspirationer?

Lantlôs, Alcest, Slowdive, My Bloody Valentine, Chapterhouse, Oathbreaker, Sonic Youth, etc.

Hvad er jeres drømme?

At lave musik, vi er stolte af og gør os glade.

Hvordan vil I nå dem?

Blive bedre til det.

Hvordan vil I virkelig IKKE ende?

Som et dansk dødsmetalband.

Hvor meget opbakning har du/I fra baglandet (forældre, skole, venner, job etc.)?

76%