Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Morgendagens stjerner: SVIN

Populær
Updated
Morgendagens stjerner: SVIN

SVIN spiller på årets Roskilde Festival, og her har vi fornøjelsen af både at præsentere bandet og ikke mindst deres nye video 'Dødskontainer'.

Kunstner
Forfatter

SVIN præsenterer selv 'Dødskontainer som "samspillet mellem det melodiøse og det mekaniske. Støj fra byens hårde, maskinelle lydbillede integreres i musikken i form af en samplet affaldspresse, og resultatet er på én gang råt og unikt detaljeret. En version af et for mange ubevidst symbiotisk forhold mellem storbymennesket og maskinen – en uskøn, men accepteret og nødvendig forening."

Nyd den her, og læs bagefter hvorfor SVIN er et ambitiøst bud på hvem, der er morgendagens stjerner:Hvem er med i bandet?


"Lige p.t. er det Lars Bech Pilgaard på guitar, Henrik Pultz Melbye på saxofon/klarinet og Thomas Eiler på trommer. Men vi vil også have nogle forskellige gæster med i fremtiden."

Hvordan startede bandet?

"Thomas og Lars mødte hinanden på en turné i Finland med et andet band og blev forelskede. De spurgte så Henrik og Magnus (tidligere bandmedlem, red.), om de ville være med til at spille noget jazz, som ikke var rigtig jazz, og noget rock, som ikke var rigtig rock. Det gjorde de så til en koncert på konservatoriet i Esbjerg, og 3 år senere kom debutalbummet Heimat."

Hvor var jeres første øver?

"Det var i forbindelse med den første koncert på konservatoriet i Esbjerg. Den bestod bl.a. af helt absurd dårlig rødvin fra DSB kiosken som kostede 100 kr. Altså, den vin var faktisk på kanten til det udrikkelige. Og vi har drukket mange mærkelige ting i det her band. Hvidløgsshots er en af dem.

Hvor var jeres første koncert?

På konservatoriet i Esbjerg i 2008. 'Jakob Bros kat' og 'Martin Schacks kat aka. Jam med ringmodulator' var nogle af de sangtitler som (heldigvis) ikke overlevede."

Hvem har fået øje på jer?

"Kasper Find, som har brugt alle sine penge på de sidste 2 plader, og Jim Q. Holm og Kat Jarby, som har hjulpet os med booking igennem deres respektive selskaber, Merger Management og Kaja Management. Og så var der ham i Island, som sagde "suck me sideways, that show was amazing!". Det grinte vi meget af, fordi hvem snakker egentlig sådan?"

Hvad har været jeres største koncert?

"Der har efterhånden været mange mindeværdige koncerter, men forrige gang på et pakket Jazzhouse var en kæmpe fornøjelse. Men mon ikke Roskilde Festival kommer til at være den største… vi håber!"

Hvad er det sværeste ved at være ny i gamet?

"Jeg tror ikke at vi ser os selv som helt nye i gamet mere. Vi har turneret i udlandet to gange om året siden 2011 og har altså spillet et hav af koncerter og føler os egentligt ret så professionelle."

Hvordan har det været at indspille jeres debutplade?

"Nu har vi udgivet 4 plader så debutpladen fra 2011 ligger lidt langt væk, både musikalsk og tidsmæssigt. At indspille 'Missionær', som er den sidste plade, var en kæmpe oplevelse. Vi tog til Island og indspillede 4 dage i Sundlaugin-studiet grundlagt af Sigur Rós."

Hvad er jeres inspirationer?

"Vi bliver inspireret af alt. Musik, bøger, film, naturen osv., og så inspirerer vi hinanden. Vi laver det meste af musikken sammen i vores øver, hvor vi kommer med hver vores byggeklods."

Hvad er jeres drømme?

"Mere af det hele. Selvom man har fire plader bag sig føles det stadig som om, der er masser at gribe fat i. Vi har rejst meget, vil gerne besøge mange steder igen, og har fået utrolig positiv respons på 'Missionær' fra lande, vi aldrig har spillet i. Udvide tour-feltet, spille festivaler."

Hvordan vil I nå dem?

"Hårdt arbejde, højt bundniveau - og ved at udfordre os selv, til næste plade. Musikken skrives for første gang som trio, så uanset hvem og hvor mange, der ender op på næste indspilning, er benspænd, inspirationer og materialeudvikling foretaget på helt ny grund. Og ved at spille bedre end forrige koncert, hver gang."

Hvordan vil I virkelig IKKE ende?

"Som et band, hvor folk kommer for at høre det, de kender."

Hvor meget opbakning har du/I fra baglandet (forældre, skole, venner, job)?

"Vi er alle tre musikere i et bredere felt, end bare SVIN, så alle aspekter af vores liv er indordnet efter det at spille. Børn, kærester, familie og venner er dem, der gør det muligt."