Morgendagens stjerner: Unseen Faith

Morgendagens stjerner: Unseen Faith

Allerede i 2015 omtalte vi 'Unseen Faith' som et af årets bedste nye navne, og da de endnu ikke har set sig tilbage, er de naturligvis en af morgendagens stjerner.

Hvem er med i bandet?

Alexander Eriksen - vokal
Asbjørn Brokhøj - leadguitar
Jakob Langvad - rytmeguitar
Christian Jensen - bas
Klaus Schmidt - trommer

Hvordan startede bandet?

Klaus og jeg mødte hinanden på efterskole, og det viste sig hurtigt, at vi begge interesserede os for musik. Jeg husker tydeligt en dag, hvor jeg havde taget min dobbeltpedal med over i musiklokalet, og så kom Klaus ind i lokalet. Det var før, vi rigtig begyndte at snakke sammen, og så satte han sig bag trommesættet og begyndte bare at blaste løs på sættet. Blast skaber venskaber!

Hvor var jeres første øver?

Efterfølgende begyndte Klaus og jeg at jamme lidt sammen med nogle andre, som så senere hen blev til den første besætning i Unseen Faith. Det foregik også på efterskolen. På dette tidspunkt havde vi ikke vores egne instrumenter, så vi lånte af skolen og andre elever.

Hvor var jeres første koncert?

Vores første koncert var til et arrangement på Monorama i Aarhus kaldet Grindhouse Construction. Der var en god håndfuld bands denne aften, og lokalet var tæt pakket. Jeg kan huske, at vi var ekstremt nervøse, for vi havde aldrig før spillet for et publikum, som ikke bestod af efterskolevenner, men aftenen blev en succesoplevelse, og vi fik booket tre nye koncerter den aften. Med den anerkendelse vi fik den aften, var der ingen tvivl om, at vi ville fortsætte med at skrive musik og spille flere koncerter. Der er noget helt unikt over de første succeser!

Hvem har fået øje på jer?

Efter mange år som band har vi nu en oplevelse af, at vi har fået hovedet op fra undergrunden og r blevet mere synlige i det danske metallandskab. Der er flere og flere, der henvender sig efter at have hørt vores debutplade “Waver” og roser den. Vi spille flere shows og større shows, end vi gjorde for bare to år tilbage. Vi har også haft et fantastisk samarbejde med Prime Collective, som har gjort en kæmpe indsats for at få sendt vores plade ud i verden. Lige nu er vi også signet på Tråd Booking i Danmark, og så er vi ved at lave en aftale med en gut fra Holland, som bliver vores booker i Holland og Belgien.

Hvad har været jeres største koncert?

Vores største koncert var nok i december 2017, hvor vi spillede på en festival i Tyskland for over 500 mennesker. Vi var blevet booket til at åbne festivalen, men vi anede ikke, hvor mange der ville være der til vores show, så det var en ret vild oplevelse, at der kom så mange! 

Hvad er det sværeste ved at være ny i gamet?

Det kræver enormt meget at forblive aktuelle i musikbranchen, da det hele går så stærkt. Heldigvis er det også sjovt! Derudover er der også en hård, men sund konkurrence på den danske scene. Der er mange talentfulde bands i Danmark, så det er lige med at finde ud af, hvordan man skiller sig ud fra mængden. Samtidig skal man også huske at få opbygget et netværk i musikbranchen, for uden kontakter kommer man ikke særlig langt.

Hvordan har det været at indspille jeres debutplade?

Det var stor fornøjelse. Det er så vild en følelse, når man endelig står med det færdige produkt efter så mange måneders hårdt arbejde. Vi indspillede hos Chris Kreutzfeldt fra Cabal, og han er nok Danmarks rareste producer og menneske. Den tryghed, vi havde ved at lade ham sidde bag tasterne, var fantastisk. Det var en produktiv og lærerig periode. Vi stødte på nogle problemer undervejs, fx da jeg mistede min stemme. Normalt ville det nok skabe panik i forhold til tidsplan og produktion, men Chris fik nemt og hurtigt arrangeret nye tider og så gik det hele jo alligevel. Vi kan stærkt anbefale ham til alle, som leder efter en mand med sans for fed død og god hygge.

Hvad er jeres inspirationer?

De skifter lidt gennem tiden, men Thy Art Is Murder, Northlane og Chelsea Grin er klart nogle af de primære inspirationskilder. Vokalmæssigt synes jeg Frankie Palmeri fra Emmure er ret vild, men jeg har også hentet inspiration fra fx Drake til flows i forskellige stykker.

Hvad er jeres drømme?

Det store spørgsmål! Jeg tror, at vi er ved at blive mere definerede i vores visioner for fremtiden, da vi kan mærke, at vi brænder for at komme ud at spille en masse koncerter og større koncerter. Det ville være en drengedrøm for os alle sammen at spille på Copenhell og Roskilde Festival! Vi vil gerne blive ved med udgive musik, indtil vi bliver for gamle til at kunne holde om et instrument.

Hvordan vil I nå dem?

Det vi forsøger at gøre lige nu er at spille så mange shows som muligt frem til sommer. Det håber vi kan sprede en masse ringe i vandet, så vores næste udgivelse rammer endnu hårdere end vores debutalbum. Vi har allerede taget de første spadestik til den næste plade, som vi tror kan gå hen og blive endnu federe.

Hvordan vil I virkelig IKKE ende?

Vi gider ikke være et ligegyldigt band, men vi vil blive ved med at skrive musik, som rører noget i folk. Vi gider heller ikke brænde ud og gå ned med flaget. Det kan være hårdt og tidskrævende at spille musik på vores niveau, så det er vigtigt at mærke efter, hvornår det bliver for meget. Det hjælper ikke at brænde lyset i begge ender, hvis man gerne vil eksistere i mange år frem.

Hvor meget opbakning har du/I fra baglandet (forældre, skole, venner, job etc.?

Vores forældre hører ikke selv musikken, men er stolte over det, vi har opnået indtil videre, og hjælper, hvor de kan. Vi har ofte lånt biler af dem samt haft øvelokale hjemme ved Jakobs forældre. Vi oplever også en stor opbakning fra vores venner. Især i Aarhus støtter de trofast, når vi har en koncert i byen, og de hjælper os med at promovere vores musik og andre praktiske ting. Og vores koner og kærester tager glædeligt med rundt og hjælper med at sælge vores merch. De er også lidt pænere end os, så salget går ofte bedre, når de er med.