AMF 2018: Lang og lækker lørdag

amf2018-42-1536522954

Lørdagen bød på gode koncerter. Særligt danske bands som Nyt Liv, Saturnus og Bersærk var i topform, og hovednavnet Decapitated levede op til forventningerne.

Dato
03-11-2018
Koncertarrangør
Fotograf
Henrik Reerslev

Den gamle traver med, at fredagen trækker tænder ud på publikum og derfor gør det vanskeligt for det første band at trække folk til huse, fejler aldrig. Således heller ikke i år, da Nyt Liv måtte gå på scenen til ganske få publikummer, men som så mange gange før kommer der flere til undervejs, og de få fremmødte fik en god koncert med masser af energi til at starte dagen på.

Resten, der stadig lige skulle tanke op på energi efter en lidt for våd aften, måtte så komme, da de to svenske bands Portrait og Bullet gik på. Særligt Bullet gjorde sig bemærket med rigelige mængder nitter og læder, hvilket også musikmæssigt gav mening, da de bestemt ikke lader hverken Accept eller Judas Priest dø i synden. Bullet er på ingen måde bange for at vise, hvem de er inspireret af i deres åbenbare hyldest til nogle af genrens helt store navne.

Danske Bersærk kan også meget vel gå hen og blive et af Danmarks helt store navne, hvis man skal vurdere på baggrund deres koncert på Aalborg Metal Festival 2018. Masser af overskud og en storbrølende forsanger, hvis sceneoptræden er blandt de bedre hos de danske frontmænd. 

Derefter blev det måske nok en smule karikeret med Necrophobic, der nok leverede black metal blandet med dødsmetal, men trods ansigtsmaling og nitter blev det aldrig rigtig farligt. Fans af bandet fik dog en koncert, de sagtens kunne være tilfredse med.

Elder derimod var en aparte størrelse, som delte vandene. Deres musik var en særlig størrelse, som klart var den mest særegne på Aalborg Metal Festival i år. Overraskende mange valgte at stå hele koncerten igennem for at opleve noget helt anderledes end resten af festivalens program, og er man til det mere stenede og jazzede metal, så var Elder også på papiret et ganske godt bud. De kunne i hvert fald deres kram.

Det kan Ross Friedman også. Selvom det er henved 30 år siden, han blev smidt ud af Manowar, så kan han stadig huske deres riffs. Bevares, han var også selv med til at skrive dem, så det overrasker måske ikke så meget. Ejheller at rigtig mange af festivalens publikummer kunne teksterne og skrålede med fra start til slut, da Ross The Boss trak dybe veksler på Friedmans tid i førnævnte band. 

Polske Decapitated kunne så til sidst levere dødsstødet til de, der havde stået hele festivalen igennem og stadig var i live, da lørdag blev til søndag. Decapitateds tunge dødsmetal blev hamret ud over scenekanten i en nådesløs strøm af sange, der satte et flot punktum på Aalborg Metal Festival 2018. Lørdagen var fortrinsvis positive oplevelser fra scenekanten, og det hele blev afviklet præcis så professionelt, som vi er forvænte med fra Studenterhusets kant. Folkene bag festivalen havde igen levet op til de i forvejen skyhøje forventninger, og i år var de omgivende aktiviteter også godt doseret. 

Der var god mulighed for at købe både trøjer, vinyler og cd’er med de deltagende bands, ligesom man havde sørget for hjælp til provianteringen. For i mange år har baren ude i foyeren altid været en logistisk smalhals på Studenterhuset. Når der ikke er musik i salen, er køen til en fadøl lang ude i foyeren. I år var der sat en ekstra fadølsvogn op ude foran Studenterhuset, så de, der skulle ud at spise nogle af Jons mædlpøller ikke behøvede gå frem og tilbage efter mad og drikke. Så den ekstra vogn tog noget af presset af den store bar. Derudover ser det også ud til, knap 20 år efter at Metal Maraton blev omdannet til Aalborg Metal Festival, at flere og flere rent faktisk har fundet ud af, at man kan købe øl inde i salen, mens der er koncert. Mens køen altid er lang i foyeren, så har man næsten altid bare kunnet gå hen og hente forfriskninger uden kø inde i salen. Med den ekstra vogn udenfor så det i år ud til, at publikums gunst så småt blev delt nogenlunde ligeligt mellem de tre vandhuller. 

Al morskaben oppe ovenpå i karaoke-baren vil vi undlade at gengive alt for meget fra. Det ville være lidt ligesom at komme hjem til konen efter en forlænget weekend i Las Vegas med gutterne og forklare alt, hvad der foregik. Det kommer der intet godt ud af. 

Vores delegation var dog godt underholdt hele festivalen igennem, og vi glæder os allerede til 2019.

Læs vores anmeldelse af Nyt Liv her.
Læs vores anmeldelse af Bersærk her.
Læs vores anmeldelse af Saturnus her.
Læs vores anmeldelse af Necrophobic her.
Læs vores anmeldelse af Elder her.
Læs vores anmeldelse af Ross the Boss her.
Læs vores anmeldelse af Decapitated her.