Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

AMF17 - Torsdag

Populær
Updated
AMF17 - Torsdag
AMF17 - Torsdag
AMF17 - Torsdag
AMF17 - Torsdag
AMF17 - Torsdag
AMF17 - Torsdag
AMF17 - Torsdag
AMF17 - Torsdag

Det var meget forskelligartet og moderne musik, der torsdag var på plakaten, før veteranerne fra Invocator lukkede første dag på Aalborg Metal Festival ned.

Titel
+ Novelists + Cursed Earth + Livløs + Road to Jerusalem
Dato
09-11-2017
Koncertarrangør
Fotograf
Kent Kirkegaard Jensen
Karakter
3

Torsdagen på Aalborg Metal Festival er for længst blevet en integreret del, som mange af festivalgængerne tager fri om fredagen til for at kunne deltage i fuldt ud. Fadøllet blev langet over disken allerede fra start, og stemningen var god, inden første band havde ramt scenen. 

Det første band var så Road to Jerusalem, der var en ganske rolig og lydniveaumæssigt behagelig start på festivalen. Road to Jerusalem er et relativt nyt projekt, der er startet af folk med en kæmpe erfaring. Trommeslager Per Møller Jensen er tidligere set i Invocator, Konkhra og The Haunted. Bassisten, den svenske Andreas Holma, har spillet i Hypocrisy, Scar Symmetry og Soilwork. Michael Skovbakke på guitar har været med i Konkhra siden 2010, og endelig er der forsangeren, amerikanske Josh Tyree. Tilsammen udgør de bandet, der spillede deres kun anden koncert på netop Aalborg Metal Festival 2017. Deres musik er alt andet end dødsmetal, som man kunne tro, når man hører de bands, medlemmerne tidligere har slået deres folder i eller stadig har ved siden af Road to Jerusalem. For det er eksperimenterende hard rock, som bevæger sig i det progressive og alternative. De siger selv, at de er unikke i lyd og appeal og det vil vi ikke anfægte. Det var en meget anderledes oplevelse og spændende at stifte bekendtskab med.

Så var Livløs en mere vanlig størrelse at tumle med som anmelder. Deres maniske forsanger Simon Olsen både brøler og kaster sig gennem koncerten. En indpisker, der fik fremmanet festivalens første wall of death allerede midt på første aften, og generelt var energiniveauet så højt, at der ikke blev tid til så meget andet end at følge med. Det samme med australske Cursed Earth. Hardcore, så det drev ned ad væggene. Salen var ved at være godt fyldt op nu, og deres forsanger Jazmine Luders var ligesom danske Simon Olsen en studie værd i sig selv. Hun sprang og sang, som gjaldt det livet, og energien og vanviddet i øjnene var ikke til at tage fejl af. Hun udstrålede præcis samme utæmmede vildskab som musikken, der kom fra de andre medlemmers instrumenter. 

Knap så højt energiniveau var der, da amerikanske Novelists gik på scenen. Nu begav vi os over i metalcore med dybe, tunge breaks og moderne metal, som bestemt har sit publikum, men ikke var nær så medrivende som de to forrige bands på plakaten. Det blev en anelse ensformigt, og man ved, det ikke har været synderlig godt, når en publikummer lettere sarkastisk spørger, om det var det den samme sang, de spillede hele vejen igennem. 

Så var der lidt mere knald på Make Them Suffer. Aftenens sidste opvarmning før det ubestridte hovednavn Invocator. Her begiver vi os videre fra metalcore til en art deathcore, der ligesom Cursed Earth er fra Australien. De har dog mere melodiske elementer, og sange som ’Uncharted’, ’Fireworks’ og ’Ether’ fungerede godt denne torsdag aften. På den måde fik salen en ganske god oplevelse, lige før danske Invocator skulle lukke denne ret internationale aften af. Tidligere har torsdagen på Aalborg Metal Festival bestået mere af danske og lokale navne, der har fyldt plakaten op. Ikke i år. Der var det mestendels internationalt allerede fra start. Noget, der dog blev rådet bod på fredag og lørdag, så balancegangen mellem danske og internationale navne på hele plakaten faktisk var ramt meget godt.

Aftenens sidste koncert med Invocator anmelder vi særskilt, og den kan læses her.

Da Jacob Hansen og co. var færdige havde klokken teknisk set slået fredag, og det betød, at weekenden officielt var i gang. Det brugte en del som undskyldning for at fortsætte festen i baren og de tilstødende gader med beværtninger, hvor lukkeloven altid udfordres.

Billede 1 - 2: Livløs
Billede 3 - 4: Cursed Earth
Billede 5 - 6: Novelists
Billede 7 - 8: Make Them Suffer