Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell 2016: Torsdag

Populær
Updated
Copenhell 2016: Torsdag
Copenhell 2016: Torsdag
Copenhell 2016: Torsdag
Copenhell 2016: Torsdag
Copenhell 2016: Torsdag
Copenhell 2016: Torsdag
Copenhell 2016: Torsdag
Copenhell 2016: Torsdag

Det er blevet torsdag, og Refshaleøen åbner dørene til tre dage på Copenhell i selskab med koryfæer og nyopkomlinge, danske som udenlandske. Torsdagens program var for denne anmelder ikke det mest interessante, men hverken dét eller et skybrud kunne ødelægge festivalens første dag.

Spillested
Dato
23-06-2016
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen

Hvor var det dejligt at være tilbage på betonplænen på Refshaleøen! Og selvom der var blevet rykket lidt rundt på tingene, så føltes det lidt som at komme hjem, da man gik gennem porten og op ad grusvejen til festivalpladsen, hvor man kunne møde det ene kendte ansigt efter det andet. Der skulle hilses, og der skulle krammes, der skulle drikkes fadøl på bakken i solen, og der skulle håbes på, at der var plads under Biergartens teltdug, når det obligatoriske regnskyl kom.

Torsdag bød på et varieret program uden at indeholde bands fra metalgenrens tre største undergenrer; hverken thrash-, black- eller dødsmetal kunne festivalen byde på på åbningsdagen, og det føltes da også, som om der manglede et eller andet til os, der måske er vokset lidt for fast i de genrer. Til gengæld kunne man jo så gå på opdagelse i metalcore, tysk power, irsk folkepunk, hard rock med mere.

Undertegnede missede desværre det danske håb Defecto, der ifølge vores udsendte var fjollede og lidt legesyge, men havde fået godt styr på både lir og liveshow, og tyske Blind Guardian, der efter sigende skulle have været en ekstraordinært fantastisk oplevelse, mens Black Peaks, der desværre skuffede. Jeg måtte selvfølgelig en tur forbi de festlige irere i Dropkick Murphys – om ikke andet så i hvert fald for at opleve dem fremføre 'I’m Shipping up to Boston' live – ganske fint, men mulighederne inden for den genrehybrid synes efterhånden også at være afprøvet.

Norma Jean leverede godt med breakdowns på Pandæmonium, men i en efterhånden bedaget og lidt for pæn indpakning – ja, i hvert fald det første kvarters tid, for denne anmelder måtte gå efter kort tid for at anmelde August Burns Red, der desværre skuffede med en alt for rutinepræget optræden på Hades.

Lidt i otte entrede en af mine kolleger og jeg Smadreland for at vende plader for de af festivalgæsterne, der følte for at give slip på hverdagens frustrationer gennem destruktionen af gamle biler, og vi undgik således det værste af regnen, men måtte samtidig misse størstedelen af Alice Coopers show (der blandt andet indeholdt en hyldest til de afdøde rockpersonligheder Lemmy, David Bowie, Jimi Hendrix og Keith Moon i form af covernumre), Converge, der fuldstændig raserede Pandæmonium med en massiv omgang kaotisk hardcore, mens Sixx:A.M.'s 80'er-fest faldt til jorden på Hades.

Fra pulten i Smadreland blev der dog spillet både nyt og gammelt i den mellem-hårde ende af genrespektret, men specielt danske By the Patients sidste plade, ‘Gehenna’, Hatespheres ‘Bloodred Hatred’ og Behemoths ‘The Satanist’ virkede til at ægge bersærkergangen hos de deltagende; et fornøjeligt syn at være vidne til oppe fra pulten.

Efter vores tjans i Smadreland var det rockkoryfæerne i tyske Scorpions med Motörheads Mikkey Dee bag tønderne, der var ved at være klar til at gå på, men det arbejdende folks tørst og det famøse skybrud trak os mod Biergarten, der var tæt på fyldt til randen. Fra min kollega, der selvfølgelig var på pletten, har jeg dog ladet mig fortælle, at de gæve tyskere kørte den hjem på lidt for meget rutine med god støtte fra et noget modent, men yderst oplagt publikum, og at de desuden spillede lidt for lidt fra 'Blackout'.

Et par fadøl senere turde vi igen bevæge os udenfor i vores søgen efter føde, og torsdag nat måtte den simpelthen stå på flæskestegssandwich fra Fucking Sprød Svin; et ganske fornuftig valg som supplement til fadøllene i det efterhånden store udvalg af madboder på Copenhell.

Denne anmelder måtte desværre se sig nødsaget til at forlade Refshaleøen før visningen af stumfilmen Gutterdämmerung, og før de nykronede konger af doom og pure ondskab i With the Dead gik på, på grund af regnens hærgen på hjemmefronten. Heldigvis kunne en af mine kolleger hjælpe med en kort beskrivelse af aftenens sidste indslag på Hades-scenen, som I kan læse her.

Således blev en ganske udmærket første dag på Copenhell afviklet umiddelbart uden de store vanskeligheder på trods af regnens noget voldsomme hærgen, og man kunne komme hjem og sove få hvilet ud før fredagens – for undertegnedes smag – mere pirrende program.

Læs alle torsdagens anmeldelser her:

Defecto
Blind Guardian
Black Peaks
Dropkick Murphys
Norma Jean
August Burns Red
Alice Cooper
Converge
Sixx:A.M.
Scorpions
Gutterdämmerung
With the Dead

Menu