Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Diretone i Kina

Populær
Updated
Diretone i Kina

Diretone, der spiller metal med groove og tyngde, blev for nylig inviteret til at spille tre shows i Kina. Det er selvfølgelig en speciel oplevelse for et upcoming band, så Devilution måtte naturligvis høre mere.

Kunstner
Dato
19-05-2013
Fotograf
Anders Dyre - Picture This

Diretone har udgivet et selvfinansieret album via Gateway Music, og må siges at være et meget lovende upcoming band. Gruppen består af Lars på vokal og bas, Jacob og Christian på hver sin guitar og Frederik på trommer.

Det er ikke så tit, man ser danske metalbands spille koncerter i Kina, så der var ikke andet at gøre end at kontakte Lars Hørning, den flinke mand i front for bandet, og høre, om han kunne fortælle vores kære læsere lidt om, hvad man må forvente har været lidt af et eventyr. Det ville han heldigvis gerne, så resten af artiklens ord er Lars’.

Kina før tid

Fem uger før afrejse bliver jeg ringet op af Michael Stejlborg, vores manager  fra Grizzly Nation. Der havde i forvejen været snak om Kina, men dog først i 2014. ”Kan i tage af sted allerede den 27. april – i år?!” Mit svar lød: ”Øhh, øjeblik … Den chance tror jeg ikke, vi vil gå glip af!” (Mere om arrangementet i Kina, se dette LINK - red.)

På afrejsedagen mødtes vi kl. 18 i Kastrup lufthavn med vores helt egen fantastiske kameramand Anders Dyre fra Picture This og Blended Brew, et andet band, som også var inviteret med. Et lidt mere mellow band i forhold til os, men ganske solid 70’er-style rock med tykt Hammond-orgel og bluesy mundharpe.

Jeg vil godt have lov til at sige: Fuck, hvor er SAS belastende …  Ingen info på forhånd telefonisk, da de åbenbart ikke har noget fast forhold til rockbands, eller i det hele taget er vant til at have bands til at rejse med dem. Det kan da ikke være så svært bare at sige, at man må have én guitar med gratis i oversize og betale 750 pr. stk. for ekstra gear. Så må man have tøj osv. med i håndbagage, så længe det ikke overstiger de 8 tilladte kilo (eller er det 9 kilo?). Men det lykkedes til sidst …

Ikke tid til jetlag

Ca. 9 timers shitty tur på Monkey Class og så ellers direkte ud i bussen for at køre til Chaoyang Stadium og lydprøve. Det vil sige: Der var to scener uden for stadionet. Den største lå ved løbebanen, og den lidt mindre, men stadig store, lå ca. 4-500 meter fra den største på en stor foldboldbane-lignende plæne.

Der var ca. 25 kinesere, der løb rundt, og som ikke rigtig fattede, hvad der blev sagt. Det var lige som om, at de ventede på, at vi sagde noget til dem, om hvordan og hvorledes det skulle være. Mærkeligt nok var alting fint, da vi skulle spille dagen efter, selvom det føltes som spild af tid at lave lyd, da de pillede gearet ned bagefter, da næste band skulle lave lyd.

Hotellet vi boede på var ganske udmærket med tilpas hårde senge, gratis wifi og halvlunkent køleskab til øl og vand. Desuden en elkedel til nudler , hvilket var perfekt om natten, når vi kom hjem fra byen (tip: pas på nudlerne med chili!).Som sagt skulle vi først spille dagen efter lydprøven, hvor vi spillede på den største scene i ca. 25 min med kameramand på og hele pivetøjet, så man kunne se bandet helt nede i den anden ende. Ikke at jeg tror, det var nødvendigt, men fedt var det.Russisk fest i stedet for strip

Om aftenen var der stemning for at gå på strip joint, men vi endte på noget russisk-et-eller-andet, da de vist ikke har stripklubber derovre. Det var et ret ubehageligt sted til at starte med, da der sad store skaldede mænd rundt omkring ved bordene og holdt øje. Men efter man fik viftet de første par russiske piger væk, var det okay at være der. 

Bedre lyd på den mindre scene

Dagen efter det første show spillede vi på den lidt mindre scene, der føltes federe at spille på, og så kunne dem, som lavede lyd, lidt engelsk og virkede, som om de havde mere tjek på det end de andre fra den store scene. Her spillede vi 40 minutter, helt frem til mørkets frembrud, hvilket gjorde, at vi havde et superfedt lysindfald og fedt sceneshow med lilla lys og blitz.Stort set direkte efter show nummer to skulle vi af sted med bussen for at se DAD, som skulle spille ved 21-tiden på Yugong Yishan - et hyggeligt lille sted, hvor Blended Brew også skulle spille et par dage efter.

Efter koncerten fik vi lov til at komme backstage, hvor både Rune Klan og Felix Smith fra P3 til vores overraskelse også sad. Her vi fik taget nogle billeder og sludret lidt med dem om vind og vejr - det var super grineren.

Tid til tromme- og guitarsolo

Sidste koncert for Diretone var på Mao Live House, der er et super fedt sted med rigtig god lyd. Her spillede vi et fuldt sæt med intro og hele pivetøjet inkl. guitar- og trommesolo. Folk var glade, de fik taget billeder og video med os, og vi fik givet nogle cd’er og t-shirts ud. Noget vi i øvrigt gjorde efter hvert show.Næstsidste dag og aften tog vi et smut på Den Kinesiske Mur, mens Blended Brew lavede lyd. Præcis som de gjorde dagen før, da vi spillede på Mao. Supergod måde lige at nå at se lidt af de forskellige ting, Beijing har at byde på.

Om aftenen fyrede Blended Brew den af, og vi sluttede aftenen af alle sammen oppe på scenen med et cover af AC/DC-nummeret ’T.N.T. ’, hvor Diretones Jacob fyrede den af på guitar. Fed og sjov måde at afslutte turen på.

Gennem den korte tid, vi var sammen på turen, var der ingen uenigheder mellem bandene. Tværtimod et kammeratskab, eller nærmest broderskab, man sjældent oplever. Jeg vil godt slutte af med at takke Familien Stejlborg fra Grizzly Nation, Blended Brew og Laila, vores fantastiske guide fra Sinex Rejser. Tak!

Og mange tak til dig, Lars, for en levende beretning. Har man lyst til at se flere lækre fotos knipset af Anders Dyre fra Picture This, så tjek albummet HER.

Et fuldt sæt fra Diretone i Beijing kan i øvrigt ses HER. 

Menu