Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

I studiet med Cerekloth

Populær
Updated
I studiet med Cerekloth

Devilution fik i weekenden lov til at smuglytte til Cerekloths kommende album, der tyder på at blive et af næste års mest interessante udgivelser.

Kunstner
Dato
22-09-2012

Lørdag aften og mørket har sænket sig over Frederiksbergs Gammel Kongevej, hvor vi i en anonym baggård bliver budt velkommen af Cerekloth i Grapehouse Studio. Stemningen er afslappet i det lille køkken, hvor endnu en spand kaffe er i gang med at blive brygget, mens et par kolde øl bliver knappet op. Tror man, at mennesker der spiller dødsmetal som det naturligste i verden sidder og skærer omvendte kors i sig selv med djævlemusik kørende i baggrunden, tager man bestemt fejl.

Rundt om det lille køkkenbord sidder trommebasker Nis Larsen, guitarist Morten Andersen og frontgrowler Jens Bendtsen Pedersen og deler en lettere bizar fascination for 80’er-musik, der inkluderer alt fra Rocazino til Eddie Murphy. ”Dizzy Mizz Lizzy indspillede deres første album her”, kommer det pludseligt kækt fra trommeslageren, der tydeligvis ikke deler mainstream-danskernes begejstring for Tim Christensens rockmusik. Afstanden mellem Dizzys ømme rock og Cerekloths depressive metal, virker næsten også uendelig.

De kolde øl bliver skyllet ned, som en velfortjent status på, at arbejdet stort set er færdigt. I den sidste måneds tid har indspilningen til Cerekloths debut stået på, og det er med stor fornøjelse, at Devilution har fået lov til at lytte til de første rå-optagelser. Sjældent har et band fået så god respons som på den håndfuld koncerter Cerekloth har givet siden koncertdebuten på Metal Magic Festival 2011.

Tungt og dystert

Forventningerne til første udspil er høje, og alt tegner til, at de bestemt bliver indfriet. Vi bevæger os ind i selve studiet, hvor Martin Leth er ved at lægge de sidste baslinjer. Bag teknikken sidder Emil, som var lydmand på Cerekloths koncerter til årets Copenhell og Roskilde Festival. ”Musikken lå egentlig fast på forhånd, men Emil kommer med nogle meget gode indspark, som vi så har taget til os” lyder det fra Morten, der har været ganske godt tilfreds med forløbet.

”Det står dog hen i det uvisse, om der er penge nok i kassen til at få mikset albummet her, ellers bliver det måske i Tyskland, hvor trommeslageren fra Destroyer 666 har et studie”, indskyder Jens.

Ud over en instrumental intro er der kommet otte numre i kassen, med en spilletid på knap tre kvarter. Åbneren ’Born of the Void’ bliver sat på og blæser ud af højtalerne. I et massivt og blytungt tempo folder nummeret sig ud, mens Jens’ growl spreder sig i rummet, som lyden fra indespærret glubsk rovdyr. ”Der er ikke nogle bands vi er decideret inspireret af eller forsøger at gå i bedene”, kommer det både fra Morten og Jens, men alligevel fornemmer man at passionen for det tidlige Black Sabbath og Morbid Angel har sneget sig ind.

Musikken emmer af mørke og melankoli, hvilket specielt kommer til udtryk i ’The Reaper’s Instant’; skivens sidste og længste nummer på omkring syv minutter, hvor guitariff'sne bliver gentaget og gentaget. Nis forklarer, at det gerne skulle skabe en hypnotiserende effekt på lytteren, og her virker det efter hensigten, da undertegnedes lettere berusede humør efter nummeret bliver afløst af en dyster sindstilstand.

Anderledes forholder det sig med ’Vacuum’, som virker mere tilgængelig og thrashet i stilen, men trods det mere aggressive udtryk stadigt holder sig inden for den røde tråd gennem musikkens dystopiske univers.

Kampklar i 2013

Tilbage i køkkenet bliver albummets titel diskuteret, men det endelig valg står stadig hen i det uvisse. Et album hvor musikken rammer et udtryk, der adskiller sig meget fra den danske metalscene. Albummet er planlagt til at udkomme på vinyl og cd gennem Hells Headbangers engang til februar og bliver uden tvivl et af næste års mere interessante udgivelser fra den danske scene.

Indtil videre må man væbne sig med tålmodighed, for Cerekloth har ingen intentioner om at spille landet tyndt. ”Det værste er hvis publikum ikke gider komme til koncerterne, fordi man er et af de bands folk altid kan se - eller har set 17 gange før”, lyder det afslutningsvis fra Nis på spørgsmålet om kommende koncerter. Den planlagte koncert til Pumpehusets tredje omgang af Total Carnage Fest er desværre aflyst på grund af arbejdsmæssige omstændigheder.

Men fortvivl ej, Cerekloth giver en forsmag på det nye materiale til en sidste koncert for i år, som inden længe bliver offentligtgjort. Og herfra lover vi, at der bliver lagt op til et brag af en aften.