Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

RF'14: Torsdag

Populær
Updated
RF'14: Torsdag

Roskildes første dag bød ikke på den store salve krudt og kugler for det evigt sultne og altid krævende metalpublikum. Til gengæld var der lidt mellemstore svenske nosseposer og nogle runkne, gamle rullesten

Dato
03-07-2014
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen

Jeg startede på ulykkeligste vis denne velsignede dag med at opfylde mine pligter som menig lønslave, inden jeg kunne fylde lommelærken, iklæde mig vesten og drage mod de hellige haller i Roskilde. Fanden har skabt metal, men han har også skabt arbejde, og det betød, at jeg sad i tog, mens Electric Wizard benyttede Arena-teltet som gigantisk hotbox og vist også spillede noget ok doom indimellem. Doom, som på utrolig vis - det siger min kollega - endda også fik de overraskende mange tilstrømne tågehoveder til at ryste både lemmer og garn til de trompetbuksbeklædte englænderes største bonghits.

Devilution nåede også forbi Future of the Left, som ikke imponerede vores anmelder, samt koreanske Jambinai, der gav en lidt kaotisk fusion mellem vestlig metal og traditionelle østlige instrumenter, der i hvert fald får point for forsøget.

Da jeg endelig indfandt mig på pladsen 20 minutter inde i svenske Bombus' sæt på Pavilion, forsvandt alle bekymringer om hverdagens trivialiteter lige så hurtigt som en stor fad på en varm sommerdag. Jeg havde indtil da aldrig set Bombus live, men de lignede svenskere, de spillede som svenskere, og de gav den fuld spade i de resterende 40 minutter af koncerten med deres potente blanding af hardcorepunk, klassiske hardrock-dyder og thrash metal.

Således opløftede og med fadøllet rullende i blodbanerne gik turen mod det helligste hellige - Orange Scene - hvor vi skulle overvære årets med længder dyreste og mest uforståelige booking spille deres i 60erne og 70erne yderst potente blanding af soul og rhythm and blues, men som i 2014 vel mere fremførte noget, man kunne fristes til at kalde 'funeral blues'. Ganske sigende, at det efterfølgende kom frem, at medlemmerne i The Rolling Stones havde forlangt en ekstra ambulance til rådighed bag scenen, hvis uheldet nu skulle være ude. Ja, det virker måske lidt fjollet, men når man indregner Mick Jaggers alder ganget med antallet af maniske håndledsbevægelser og kokette dansetrin, og samtidig bare kigger på det opløste trold-abeansigt, som engang tilhørte Keith Richards, kan man egentlig godt forstå, at de gamle drenge tager deres forholdsregler.

Således lullet grundigt i søvn blev det en tidlig torsdag nat, hvilket faldt heldigt ud. Fredagen skulle nemlig vise sig at blive festivalens absolutte kongeetape med et overflødighedshorn af lækre koncerter.

Læs fulde anmedelser af torsdagens koncerter her:

JAMBINAI - Gloria
ELECTRIC WIZARD - Arena
FUTURE OF THE LEFT - Pavilion
BOMBUS - Pavilion
THE ROLLING STONES - Orange Scene