Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Support Our Scene Fest 2022 - lørdag

Updated
evergreen-terrace

På lørdagen kulminerede Support Our Scene Fest med hidsidhed, øl og solskin.

Titel
Black Tritonus + Mindslaver + Hard Lessons + Adversary + Grove Street + Lowest Creature + Risk It
Spillested
Dato
05-08-2022
Forfatter

Lørdag

Har man valgt at få børn, har man også valgt ikke nødvendigvis at have tid til sig selv. Eller tid generelt, og det er med en vis uvanthed at jeg vågner alene op på et hotelværelse i Fredericia og begynder at overveje, om jeg overhovedet kan nå hotellets morgenmad.

Det er en stor dag på Support Our Scene Fest 2022. Evergreen Terrace, Lowest Creature og undertegnedes dagsfavorit Risk It har sat sig på aftenens program. 

 

Odenseanske Black Tritonus er klokken 16.00 dagens første band.

Det er et tydeligt anspændt band der entrerer scenen, og med den mindre koncerterfaring er det både naturligt og sympatisk. Allerede i andet nummer er paraderne dog sænkede og det stillestående publikum, der på dette tidspunkt tæller 25-30 stykker, kommer godt med. Forsangeren får bandets dødsmetal godt formidlet og der bliver fra scenen skålet og talt. En ganske udmærket præstation og fin start på andendagen.

Det er tydeligt, at dag to på Support Our Scene Fest 2022 har tiltrukket flere klassiske hardcore-typer og der er gang i baren fra første færd. Tøjhusets gårdhave lægger an til øl og røg, og langbordene bliver flittigt brugt af deltagere og bands i skøn forening.

Jeg selv løber ind i en tidligere redaktør og kaffen bliver byttet ud med læskende IPA. En fornuftig udbytning inden tyskerne i Mindslaver går på klokken 17.00. Mindslaver spiller klassisk hardcore og der er fra start ikke mange folk i salen. Forsangeren kommer godt ud over scenekanten og de tilstødende flere og flere publikummer tager godt imod og danser og slås. En helt igennem fed koncert med en fed energi, der går hen og bliver en af dagens bedste oplevelser for mig selv. En god koncert.

 

Hard Lessons fra Aalborg spiller en klassisk hardcore og er overordentligt afslappede på scenen, folk i salen er stille, men relativt godt med. Publikumsfavoritten er tumlingen der med høreværn danser med på siden af scenen. Der er ro på, og settet er hurtigt overstået med 21 minutters spilletid.

 

Klokken er slået 19.00 og hollandske Adversary bidrager resolut med god, vild stemning. Forsangeren er fra første færd helt ude over scenekanten og det er tydeligt et velspillende band. Tumlingen er stadig med - nu ude på gulvet - hvor folk er dygtige og søde til at gøre plads til den yngste på dansegulvet. Både tumlingen og resten af publikum har en fest og dagens indtil videre bedste energi spreder sig i salen. Det er tungt og ægte, og der er generelt godt og hidsigt gang i de omkring 50-60 mennesker i salen. En god koncert.

 

I en godt fyldt sal går engelske Grove Street på og der bliver hurtigt slåsset og danset. Gulvet slagtes og forsanger har en super god stage presence. Et covernummer af Power Trips ‘Executioners Tax’ får rusket iltert op i gulvet der er med hele i vejen. Færre folk må siges at have fundet vej ind til svenske Lowest Creature da de går på klokken 21.00. Lyden er godt høj og deres thrash-crossover får også lokket flere ind fra barområdet lidt efter lidt. Lowest Creature kører den gode stil med overskæg og farmandsstil. Efterhånden kommer der gang i salen og en klassisk metalstemning indfinder sig. Forsangeren er helt ude i ansigtet på folk og der er fuld plade på energien. Den sene halvdel af aftenen er skudt i gang. 

 

Risk It tænder op og det er en fyldt sal, der går amok i Tøjhuset. Det professionelle band er helt ude over scenekanten og nede i den slåssende moshpit. Ægte hardcore, og det måske bedste og hidsigste gulv indtil videre på årets festival. Alle i salen lader til at være med og det er vist ikke kun undertegnede, der har haft dem som hovednavn. En super koncert.

 

Da jeg den første aften stod og talte med folk udenfor kom jeg til at sige at jeg ikke rigtig forstod amerikanske Evergreen Terrace; at det var noget underligt blødt noget, og der gik ikke mange sekunder før at jeg relativt tydeligt blev gjort opmærksom på at det ikke ligefrem var de fleste der havde det sådan af dem jeg i situationen stod i blandt. Det er fair, og man kender det - ingen skal disse Suffocation i mit nærvær uden at få en forklaring på hvorfor de er fede. Men nej, jeg må erkende at jeg ikke ‘har den’ i forhold til Evergreen Terrace. Også derfor var det netop spændende at se dem live, indimellem er det der, tiøren falder i forhold til bands man ikke i forvejen forstår. 

Som aftenens og festivalens sidste navn - og hovednavn for mange - går Evergreen Terrace på klokken 23.00 og der er på dette tidspunkt og fra start ro på gulvet på Support Our Scene Fest 2022. Et velspillende band, der med tydelighed viser at de snart har 25 års erfaring på scenen. Forsangeren kravler op på spærene over salen, og der begynder at komme godt gang i det fyldte gulv. Det er den brede appel og aftenen kulminerer i et dansende gulv og fællessang på scenen under hittet ‘Chaney Can't Quite Riff Like Helmets Page Hamilton’.

Selveste Michael Buus (som arrangerer Support Our Scene Fest) giver også sit besyv med, og man kan ikke forestille sig en bedre afslutning på aftenen. En super fed energi, samt intens og glad koncert, trods der ingen tiører faldt for mit vedkommende. 

Jeg selv forsvinder i mørket ad Gothersgade med en hel weekends gode oplevelser i bagagen.

 

En hård, glad kerne

 

Support Our Scene Fest er en festival, der tydeligvis er lavet af de rigtige årsager.

En af de der mindre danske festivaler som er lavet af og med passion for genren, og som i sig har en energi og stemning, man ikke finder på de større og mere ‘mainstream’ festivaler.

En rar atypi fra så mange andre hardcore- og metalfestivaler i landet. Det eneste festivalen mangler er folk, og det er folkets skyld. Ikke festivalens. En opfordring kunne være at huske at tage afsted på de mindre festivaler - det er netop her, man møder genren og passionen, og også her man oftest har de fede, mere ægte, metaloplevelser i øjenhøjde. Trods “få” mennesker var der aldrig “få” mennesker, for Tøjhuset er et mindre spillested og publikum tilhørte de inkarnerede engagerede som fyldte salen, og for genren er salen den perfekte størrelse. Tak til Michael og Gitte for at stable en fed festival på benene, man glæder sig allerede til næste år i Fredericia.