Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 – International Mandedag

Updated
International-Mens-Day_ss_513692947

Den officielle mandedag er over os og vi benytter lejligheden til at sætte fokus på metaldanmarks smukkeste overskæg

Kunstner
Titel
Eyes + Orm + We Are Among Storms + King Diamond
Dato
19-11-2021
Forfatter

Tilbage i august talte vi om det smukke ved mænd med overskæg. Det holder vi meget af.
Dengang fokuserede vi meget på udlandet, men denne gang vender vi blikket mod vores hjemlige himmelstrøg.

Vi har naturligvis ikke brug for en undskyldning for dette, men vi har alligevel valgt at rette fokus mod de smukke mænd på denne dag – 19. november, for det er den internationale mandedag, og der er rig grund til at have fokus på netop den dato.
Selvom verden i høj grad er indrettet efter mænd, er den også indrettet af mænd, der ikke altid holder fast i den bedste måde at være mand på.

Størstedelen af landets hjemløse er mænd, størstedelen af landets selvmord begås af mænd og selv hvis de ikke tager sig selv af dage, så er mænds gennemsnitlige levealder fire år kortere end kvinders.
Mange unge rammes af stress og angst for ikke at kunne leve op til forventningerne og mændene er især dårlige til at få hjælp og behandling, og mange mænd klarer sig dårligt gennem uddannelsessystemet, ligesom mange mænd har svært ved at finde deres rolle som fædre.
Derfor vil Devilution gerne udtrykke kærlighed til alle os uduelige mænd, der gør vores bedste og for at være forbilleder for jævnaldrende og den kommende generation.
De mænd, vi viser i dag bærer alle sammen overskæg på hver deres måde, og som vi sagde sidst, er det et smukt udtryk for maskulinitet.

5. Troels Cort Nielsen, Orm
Troels Orm

Orm er ikke bare et fremragende black metal-band, som vi så ofte har nævnt. Bassist Troels Cort Nielsen er også indehaver af en fremragende moustache. Og så er han ikke bange for at se følsom ud på billeder.

4. Victor Kaas, Eyes
victorkaas

Kaas var mere i opstartsfasen, da vi fangede ham i sensommeren på Stairway. Ikke desto mindre er alle overskæg smukke, og det er måske også meget forlangt at skulle have fokus på at dyrke et så længe, når det man laver er så kaotisk som Eyes og Telos.

3. KB Larsen, Anti Ritual
ANTI RITUAL Band 2 HI Martin Goltermann

En ægte veteran på listen, og nok også den næstældste. Bassisten fra Anti Ritual har også spillet i både The Kandidate, Withering Surface og andre store sager, men gør sig særligt bemærket ved at have en knivskarp mustache. Ikke nok med at være Danmarks måske rigeste bassist, er han også helt i front hvad angår skægmode

2. Lukas Frederiksen, We Are Among Storms
Lukas Waas

Da vi oplevede We Are Among Storms varme op for LLNN for ikke så længe siden, kunne vi ikke andet end blive betagede af den unge guitarist. Vi citerer fra anmeldelsen:

Martin Nielskov, beskrevet i salen som “metaldanmarks svar på Stig Rossen” var intet mindre end sublim i rollen som frontmand, og svævede nærmest på publikums begejstring fra første sekund, godt sekunderet af guitarist Lukas Frederiksen, der med sit overlegne Freddie Mercury-moustache var indbegrebet af cool på venstre flanke,

Når vi engang skriver om flotte fuldskæg, kan Nielskov være med, men denne gang er det altså den unge Frederiksen med det sorte overskæg, der fortjener hele opmærksomheden.

1. Rasmus Dichmann Bang, Katla
rasmuskatla

Katla er garanter for ikke kun fuldfed doom, men også for selvtillid og stilig ansigtsbehåring. Blandt dem ingen bedre end trommeslager og sanger Rasmus Dichmann Bang. Med et overskæg, der bæres uden skyggen af ironi, er han selvskrevet til en plads på denne ærefulde liste.

Bonus: King Diamond
King diamond

Kongen står altid øverst og får ærespladsen svævende over dem fem andre. Det er måske ikke altid til at se, men det er ikke alt i kongens åsyn, der er ansigtsmaling. Den mørke stribe under næsen er nemlig en fremragende skovsnegl, der har haft plads der siden far var ung.

Hil kongen og hil alle de mænd, der går rundt i verden og kæmper med stort og småt.

Menu