Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 - Bedste Mastodon-numre

Populær
Updated
Top 5 - Bedste Mastodon-numre

Mastodon hører ubestrideligt til blandt metallens største. De har netop udgivet et nyt album, så vi kigger tilbage og finder de fem bedste numre fra bagkataloget.

Kunstner
Dato
02-04-2017
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter

Alle med en smule fornemmelse for metal i samtiden vil være enige i, at Mastodon hører til i genrens absolutte top. Metallica og Slayer er godt nok stadig store, men når de takker af, bliver det Mastodon og Gojira (med Lamb of God som mulig runner-up), der må løfte arven. Mastodon har netop udgivet et nyt album, men de har såmænd allerede udgivet rigtig meget godt. Vi kommer her med et bud på de fem bedste sange fra bagkataloget.

1. 'Iron Tusk' ('Leviathan', 2004)
Det ikoniske og melodiske riff i begyndelsen indleder et nummer, der som få har været med til at definere Mastodon. Dengang sagde de, at de ville lave musik, der var som et angreb fra et vildt dyr. I et track som dette er det lykkedes.2. 'Divinations' ('Crack the Skye', 2009)
'Crack the Skye' kan meget vel være det mest helstøbte album, de indtil videre har lavet. Derfor kan det være svært at pille en enkelt sang ud, men skal det alligevel gøres, er 'Divinations' et godt bud. Der er en stram indædthed over verset, der, gennem en syret bro bliver ført over i et storladent forløsende omkvæd. Sangskrivningen er bare blevet bedre med årene.3. 'March of the Fire Ants' ('Reminission', 2002)
Tyngden i dette nummer er nu noget særligt, og derfor har koncertgængere da også kunnet glæde sig over, at sangen har været turneret flittigt på verdens livescener. Og så kan man også glæde sig over de Iron Maidenske passager i midterstykket.4. 'Capillarian Crest' ('Blood Mountain', 2011)
Et ærke-Mastodon-track, der egentlig er ved at fortabe sig i de progressive tåger. Men det lykkes dem alligevel at holde alle de små, nørklede stykker i snor, så de kommer til at være en fin kontrast til et stort og majestætisk flydende omkvæd (...af en slags).

?t=2m38s

5. 'High Road' ('Once More 'Round the Sun', 2014)
Dette nummer står i kontrast til meget af deres øvrige produktion, da den virker som et kig tilbage i metallens katalog over afprøvede virkemidler – noget, som Mastodon ellers har gjort et nummer ud af ikke at ville. Men muligvis er det sangens simpelhed i hænderne på en meget progressivt tænkende flok musikere, der har givet sangen en kvalitet ud over det sædvanlige.