Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 - Billedlotteri

Populær
Updated
Top 5 - Billedlotteri

Når man får børn i huset, så kan ens pladesamling sagtens bruges til billedlotteri, hvis man ellers har sin fantasi i orden; 100 % match er der jo næppe, når der er forskellige logoer på sagerne.

I sommer fik jeg mig en lille knægt, der måske en dag bliver en rigtig heavyrocker, og måske man prøve at guide ham den vej ved at spille lidt billedlotteri med ham med udgangspunkt i pladesamlingen. Det giver mening i flere tilfælde – andre kræver måske lidt bedre fantasi.

1. Morbid Angel: ’Blessed are the Sick’ vs. Hexenhaus: ’A Tribute to Insanity’
- Ja, det er jo én af de nemme, for de har faktisk brugt same kunstværk. Morbid Angel blev informeret om sammenfaldet, men fortsatte. Bandet indhentede i øvrigt tilladelse, mens Hexenhaus bare havde brugt værket fra Jean Delville uden tilladelse fra rettighedshaverne. Tilsvarende - dog med et andet motiv - gælder også for et album af Tesla og Darkest Hour (og for nylig har der i øvrigt i mainstream-musikken været et lignende tilfælde med Lucas Graham og rockbandet September – mere HER).


2. Mnemic: ’Passenger’ vs. Turbonegro: ’Party Animals’- Ja, det må også kunne bruges i spillet. Det enkle sorte design og så hhv. en pilot- og en motorcykelhjelm. Der er lidt ekstra knogle-fnidder på Mnemics cover, men det ødelægger vist ikke noget for billedlotteri i økonomi-version.


3. Death: ’ The Sound of Perseverance’ vs. Dying Fetus: ’Reign Supreme’- Her kræver det lidt fantasi, men den kraftige røde farve, centreringen af det her troneværk med skelet og så modpartens bjerg med en ”farlig mund” hjælper også lidt på lighederne. Vi tager den med, de står jo i samlingen alligevel.


4. Metallica: 'Metallica' vs. Spinal Tap: ’Smell the Glove’

 

- Hva’ tænker du, når du hører ordene ‘The Black Album’? De fleste vælger nok Metallica, men Spinal Tap var nu tidligere ude med den slags dovenskab til et pladecover. Ja ja, der er da en lille krusedulle af en slange på Metallicas-album, men den er der jo ingen, der ser. Spinal Taps album fås dog også med andet cover, der lever mere op til albumtitlen, og årsagen til den sorte version skulle angiveligt være et møde med den kære censur. Sort er dog intet nyt i pladehistorien – Status Quo og AC/DC er bare nogle få af de, der også har været der.


5. Kiss: ’Creatures of the Night’ vs. Lordi: ‘Beast Loose in Paradise’- Hvis man går den her vej, så er der masser at finde. Plagiaterne. Lordi har helt bevidst skelet til Kiss’ albumartwork, da ’Beast Loose in Paradise’ skulle prydes med ”kunst”.

Bobler: Iron Maiden: ’Powerslave’ vs. Earth, Wind & Fire: ’All n’ All’


 
- En helt god lighed, men en ting er at have en Lordi-skive en anden er Earth, Wind & Fire. Så muligheden for at putte Iron Maiden med i billedlotteriet, må lade sig nøje med at være en bobler.