Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 – De bedste citater fra Copenhell-dækningen

Populær
Updated
Top 5 – De bedste citater fra Copenhell-dækningen

Devilutions hårdtprøvede korrekturlæser har på heroisk vis kæmpet sig igennem endnu en Copenhellkorrektur. Mellem kommaretning, syntaksændringer og vånden sig over tekniske problemer har han også haft tid til at finde de fem bedste citater fra Devilutions Copenhell-dækning.

Det er ikke noget nemt job at være korrekturlæser. Man får ingen eller ringe tak for sin indsats, og folk lægger kun mærke til én, når man laver fejl. Dem påpeger de så med slet skjult skadefro og jubelsvedende overlæbe og hvad sagde jeg-attitude. Der er heller ingen damer i det, skal jeg hilse og sige. Det er jo ikke korrekturlæseren, der får lov at komme med de smarte formuleringer om bands som Gojira, HammerFall og A Day to Remember, og hvad damerne nu ellers kan lide. Til gengæld fremstår man let som en manisk mavesur pedant, når man kommer med venlige henstillinger og ditto trusler, såfremt skribenterne ikke følger samme venlige henstillinger. Jeg vil slet ikke komme ind på lønnen. Det er et hårdt liv. Men der er lyspunkter, jammerdalen er ikke lige dyb alle steder.

Et lyspunkt – udover retten til at føle sig som offer, til at føle sig misforstået og til med god ret at synes, at alle andre er savlende idioter ikke forstår én – er de fine citater, der kommer ud af det. Her har vi samlet de fem bedste fra årets Copenhell-dækning.

1. Dragejæger Anders Molin lufter sin smålighed og trang til skadefro (altid bedre end begejstring) i sin anmeldelse af Primordial:
"Som enkelte faste læsere af Devilution måske har bemærket, har sitets selvudråbte ideologisk ansvarlige gjort sit for at hype irske Primordial og deres koncert på Copenhell til at være årets kulturelle begivenhed. Og da et ordentligt menneske selvfølgelig ønsker at få andre ned med nakken, var håbet om en fuser måske gemt et eller andet sted [...].

Desværre gik ikke mange øjeblikke af indledningen med ovennævnte formidable titelnummer ('Where Greater Men Have Fallen', red.), før det stod klart, at irerne havde tænkt sig at nedlægge Hades-scenen fredag aften."

2. Briller af Stål-klummebestyrer Jon Albjerg Ravnholt forstår endelig – i stærkt beruset tilstand – hvordan man er en god frontmand, da han ser Marduk:
"Jeg tror, Mortuus er en god frontmand, jeg synes i hvert fald, det er, som om han hele tiden har den ene fod oppe på monitoren, hvilket jo indikerer, at man er en sej frontmand."

3. Redaktør Mathias Nielsen udfører sociologisk undersøgelse af Red Warszawas kernepublikum:
"Red Warszawa er sådan en udødelig størrelse – et forsøg på at oversætte Metallica, Slayer og Judas Priest til dansk – som snart sagt alle metalfans har haft et særligt forhold til i de pubertære teenageår. Nogle stopper så aldrig med at drikke i blå mandag-tempo, og så fortsætter kærlighedsforholdet meget længere."

4. Body Count-fanklubpræsident Daniel Pilgaard og sidemand overværer moshpit, mens Turbonegro spiller 'I Got Erection':
"”Wall of erection?” lød det fra sidemanden".

5. Devilutions nordjyske senioranmelder Kent Kirkegaard Jensen er enig med Nuclear Assault i, at Nuclear Assault bør stoppe. For miljøets skyld:
"Halveringstiden for atomaffald er lang, så det er med at få proppet en klud i hullet, før det for alvor bliver grimt."