Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 – Det hele er ikke så sort igen

Populær
Updated
Top 5 – Det hele er ikke så sort igen

For nylig offentliggjorde Copenhell det færdige program. Desværre er der ikke meget black metal, der gæster betonen til sommer. Heldigvis er der en del andre lige så spændende mørke bands, der spiller i landet i den kommende tid.

Kunstner
Titel
+ Wolves in the Throne Room + Mgła + Auðn + Nifelheim
Forfatter

Så ingen grund til at ødelægge sin corpse paint med gråd og brænde kirker af på grund af frustration; de næste mange måneder står på nogle af de mest hotte internationale navne, der i øjeblikket gør sig bemærket i black metal-miljøet. Der kommer alt fra miljøbevidste US-blackere til norske legender, som vi har listet op i kronologisk rækkefølge, så kalenderen kan udfyldes samtidig med læsningen:

1. Mayhem, 26. marts i Amager Bio
Udover at de norske pionerer har været med til at udforme genrens musikalske stil, miljø og ikke mindst image, hvilket gør bandet til en hel oplevelse i sig selv, er det første gang, at Mayhem opfører ’De Mysteriis Dom Sathanas’ i sin fulde længde på dansk jord. Albummet, der kom ud i 1994, har bandets nuværende sanger Attila med og er et af det legendariske bands absolut mest anerkendte værker.


2. Wolves in the Throne Room, 27. april i Den Grå Hal
Der er langt fra Norge til USA, også hvad black metal-ideologien angår. Wolves in the Throne Room har for alvor været et af de bands, der har skubbet grænserne for, hvad black metal egentlig kan rumme. Bandet, der blev grundlagt af brødrene Aaron og Nathan Weaver i 2002, går nemlig ikke op i genrens grundlæggende univers; de kunne ikke være mere ligeglade med black metallens æstetisk dystre attributter eller lyriske emner og fokuserer i stedet på naturen og miljøproblemer.


3. Mgła, 6. juni på Loppen
Den polske scene har gennem årene bidraget en del til black metallen, og i nyere tid er det særligt Mgła, der har gjort sig bemærkede. Oprindeligt startede bandet ud som et studieprojekt og begyndte først at optræde live 12 år inde i deres karriere i forbindelse med albummet ’With Hearts Toward None’. Det er dog først siden 2015, at bandet for alvor har slået igennem med deres anmelderroste seneste udspil ’Exercises in Futility’, der for første gang bringer dem til Danmark.


4. Auðn, Roskilde Festival
Det islandske kvintet, der blev dannet i 2010, fokuserer på black metallens atmosfæriske og melodiøse elementer. Indtil videre har bandet kun en enkelt udgivelse fra 2014, men blev for nogle måneder siden signet hos Season of Mist efter at have vundet sidste udgave af det islandske Wacken Metal Battle. Siden har bandet modtaget en del opmærksomhed og er udover Roskilde Festival også blevet booket til årets Inferno Metal Festival i Norge samt Roadburn Festival i Holland.


5. Nifelheim, Metal Magic Festival
Grundlæggerne af det svenske band, tvillingerne ”Tyrant” og ”Hellbutcher”, er legender og ikke mindst kendisser i den svenske metalscene efter deres medvirken i en dokumentar om passion i 1998, hvor de stolt viste deres imponerende Iron Maiden-samling frem. Tvillingernes band, Nifelheim, er imidlertid også kendt for dets Judas Priest-inspirerede outfits og efterligning af 80’ernes metalshows, der i kombination med musikkens thrashede black metal er noget helt for sig – på den fede måde.

&list=PLP4j6Ee6tAjCqyHeJPPdj1crLOohNCre0"> &list=PLP4j6Ee6tAjCqyHeJPPdj1crLOohNCre0