Top 5 - Efterårsferie 2017

Top 5 - Efterårsferie 2017

Ikke fået købt billet til denne uges udsolgte koncerter med Melvins og Satyricon? Frygt ej. Som det var tilfældet i sidste uge, byder også denne efterårsferie-uge på utroligt mange rock- og metalkoncerter i hovedstaden.

Kunstner
Spillested
Fotograf
Philip B. Hansen (arkiv)

1. Motorpsycho – Loppen – torsdag d. 19. oktober

Det er tre år siden, at Norges ubestridt bedste rockband sidst gæstede Danmark. Dengang høstede de tæt på en topkarakter, og mon ikke de vanen tro leverer en koncert til den indre gemmekasse også denne gang? Det gør de i hvert fald som oftest. Siden deres forrige besøg i 2014 er der kommet en ny trommeslager med i line-uppen. Kenneth Kapstad har forladt folden og givet plads til Tomas Järmyr.   

2. Noothgrush og Phrenelith – Loppen – tirsdag d. 17. oktober

Mens Uformammut er sludge-agtige, spiller Noothgrush ofte sludge pr. definition, med nihilistiske noter af doom metal. da vi oplevede dem på Roadburn i 2012, var de fede, men de var også blevet placeret på en alt for stor scene. Det bliver derfor et velkomment gensyn med dem på Loppen – ligesom det også bliver ondt at se danske Phrenelith varme op!  

3. Halshug og Slægt – Huset i Magstræde – fredag d. 20. oktober

Det skulle fandeme gerne efterhånden give sig selv, at både Halshug og Slægt er to bands fra den danske undergrund med internationalt potentiale written all over. De har tidligere delt scene, og at man igen får lov til på ny at opleve dem på én og samme billet, er et privilegium. For satan, hvor vi glæder os!  

4. Thy Art Is Murder – Vega – fredag d. 20. oktober

Er man ikke til dansk undergrund, men mere til deathcore, kan man med fordel tage i Vega på fredag og se Thy Art Is Murder. Vores pålidelige metalfræserskribent med fingeren på pulsen inden for genren siger, at det amerikanske band "sandsynligvis er det eneste af de store, seriøse deathcore-bands, der ikke i større eller mindre grad har brudt med den klassiek deathcore". Så smøg ærmerne op, vis jeres tattoos, og tag i Vega og hold fredagsfesten.

5. Papa Roach - Amager Bio - søndag d. 22. oktober

Når nu Amager Bio kan melde om næsten udsolgt til en koncert med disse vestkystamerikanere, vil det næppe komme som nogen overraskelse, hvis netop disse nurap-metallere lægger vejen forbi også Copenhell næste år. Det synes ligesom at være den retning, festival har taget de seneste par salgsstærke år. Det er selvfølgelig ikke alle på redaktionen, der ligefrem sætter næsen op efter det, men er man til denne boldgade indenfor metalmusikken, er det ifølge vores anmeldelse af Papa Roachs seneste plade tilsyneladende nu man skal bounce med i takt til håndtegnene.