Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 – Faser af din næste elregning

Updated
depression

Det er ikke for børn, men frygt ej – vi guider dig gennem de 5 faser du går igennem når din kommende elregning dumper ind ad brevsprækken.

Dato
18-09-2022

Alle ved det, alle taler om det og der er vist ingen grund til at forklare yderligere: Elpriserne i Danmark er steget. Og i sådan en grad at den næste elregning giver sved på næseryggen og uregelmæssig hjerterytme. Den fossile gas er mere end 15 gange højere end i starten af 2020 og Putin er en kæmpenar. Det har medført elpriser som her i sensommeren af det herrens år 2022, er 10-15 gange højere end i begyndelsen af året. Og nu er den næste lige om hjørnet. Elregningen. Den famøse og altødelæggende elregning, som vil smadre og ødelægge budgetkontoer, parforhold og opsparinger, hvis man altså er så heldig at have nogle af delene. Frygt ej. Vi har lavet en guide til dig om hvordan du bedst kommer igennem de 5 faser sådan en 2022-elregning fører med sig. 

1. Isolation og benægtelse
Sunn O))) – It Took the Night to Believe
Til at begynde med prøver man at lade som om, at tabet ikke har fundet sted, og måske trækker man sig tilbage fra ens sædvanlige sociale netværk. At være i dette stadie kan vare fra et øjeblik til en længere periode. Eller hele ens liv. Det kommer naturligvis an på hvor goth man er. 

2. Vrede
Hatebreed – Destroy everything
Den person, som har sorg (læs: som her fået en elregning) kan være rasende på den person, som forårsagede smerten (selvom vedkommende er død, postbud eller en ganske almindelig 24årig kommunikationsmedarbejder ansat hos Ørsted). Vreden kan rettes mod verden for at lade det ske (Vi anbefaler gerne dette og henviser især til sætninger som: Det er samfundets skyld) Vedkommende kan være sur på sig selv for at det nogensinde kunne ske, selvom det ikke var realistisk at kunne gøre noget for at stoppe det.

3.Forhandling
Electric Wizard – Lucifer’s Slaves
Den sørgende person vil måske forhandle med højere magter og spørge “hvis jeg nu gør dette her, vil du så give mig det tabte tilbage?” Her anbefaler vi klart Lucifer, da han er den sjoveste og mest sexede form for højere magt. Og så er han nok også den der mest "frisk" på at forhandle. Gud plejer at twiste ordene helt vildt og så ønsker man een ting og så får man en anden ting, fordi så "lærer man af det". Skide irriterende. 

4. Depression
Black Flag – Depression
Vedkommende føler sig følelsesløs, selvom vrede og kedafdethed er ubearbejdet i underbevidstheden. Alt er forfærdeligt. Dette vil føles som en overraskelse for nogen, andre er blot tilbage til deres normale sindstilstand. 

5. Accept
Megadeth – A Tout Le Monde
Dette sker når vreden, kedafdetheden eller sorgen har lagt sig. Vedkommende accepterer, at tabet er en realitet. Tror jeg. Jeg ved det ikke. Jeg er aldrig nået videre fra depression. Så! Tillykke med det, hvis du er nået helt hertil, din lalleglade sociopat. 

 Held og lykke!