Top 5 - Metallens Danmarkshistorie

Populær
Top 5 - Metallens Danmarkshistorie

Running Wild, Sabaton, Bathory og Amon Amarth har baseret meget af deres eksistens på deres landsmænds eskapader i fortiden. De danske metalbands har ladet Sebastian om at fortolke historien musikalsk. Nu er det tid til at se på danmarkshistoriske hændelser, der kan bære et metalkoncept.

Fotograf
Illustration: Jacob Bruun
Forfatter

1. Gøngehøvdinge-metal – 1657-1659
Hvis man kan få Søren Pilmark til at medvirke i bare en enkelt video, er succesen hjemme her. Flotte, farverige kostumer og et sværd på guitarerne kan skabe den helt rette stemning til de heltemodige danskere i undertallig kamp mod lumpne svenskere med fesne farver og luskede, krøllede overskæg.

Band:
Der skal fægtes meget, og hvem gør det skarpere end Defecto med deres fingernemme dueller på seks-bladede el-kårder?2. Trekantshandelen – 1673-1802
Den politisk betændte, hvor en sortmalet trommeslager spiller iklædt lænker for til sidst at bryde ud under en manisk udført trommesolo til sidst i hvert show. Giver også en fantastisk chance for at bygge et stort slaveskib op omkring trommesættet. 

Band:
King Diamond som slavehandler! Vi peger på Mercyful Fate til Afrika-delen, mens King Diamond-bandet står for showet, når handlingen udspilles i De Vestindiske Øer – Denner og Sherman kan passende fremføre papirnusseriet i varehusene langs Nyhavn.

3. Englandskrigene – 1801-1814
Her er en fremragende mulighed for at bruge rigeligt med fyrværkeri på scenen, når først Slaget på Reden og siden englændernes bombardement af København skal genopføres under de helt centrale trommesoloer. Læg dertil en afstikker med Abba-cover ind til sidst under Napoleons nederlag ved Waterloo.

Band: Vi lægger frisk ud med at foreslå Raunchy som bandet, der kan levere dansemusikken til raketterne og samtidig fortolke Abba.

4. Slaget ved Dybbøl – 1864
Endnu et ærefuldt nederlag kan forvandles til en sejr. I tv-serien '1864' fejlede Ole Bornedal og blev kritiseret over det ganske land, men måske kan man samle folket om et band, der tør bygge volde på scenen og modigt gemme sig bag dem under hele sættet, mens publikum får lov til at kaste illustrative papir-kanonkugler og råbe skældsord på tysk.

Band: Vi foreslår naturligvis, at Volbeat tager denne fakkel op, og Devilution har allerede skrevet den frejdige anmeldelse, der skal sikre os akkreditering og adgang til den fri bar og de 30 jomfruer i presseloungen. 

5. Samarbejdspolitikken – 1940-1943
På overfladen måske et lidt fattigt koncept, men hjerteskærende ballader om rationeringsmærker, up-tempo hymner til stikkerlikvideringerne og den tonsertunge hyldest til kronragningen af tyskerpigerne til slut kan blive et stærkt udtryk for det modige band, der tør optræde på partisan-søm og med lange trench-coats til at skjule deres lyddæmpede stenguns.

Band:
I en mørk tid er der brug for stærke melodier, og ingen kan som Pretty Maids krænge et træfsikkert refræn ud.

Bobleren

Fodnotemetal – 1982-1988 -
En scene delt i rødt og blåt, massive papmache-missiler opstillet på begge sider og i midten et band omringet af stakke af heltemodigt underskrevne dokumenter, der skal holde både venner og fjender i skak.  Talrige folketingsdebatter med en regering i undertal kan give stof til blændende tekster om frustrationer – naturligvis fortalt fra Uffe Ellemanns synsvinkel.

Band:
Artillery er børn og nu voksne mænd af den Kolde Krig, og her er chancen for at få den storhed, de blev snydt for i firserne.