Top 5 – KTDF2018
PopulærKill Town Death Fest er genopstået. Undergrundsfestivalens genkomst betyder, at arrangementet for længst er udsolgt. Vi ser på fem gode grunde til hvorfor.
Kill Town Death Fest er undergrund, så det rumsterer helt nede i det allerdybeste af Marianergraven. Tilbage i 2010 startede festivalen op med hovednavnet Dead Congregation. Over de næste fem år spillede store navne som Exhumed, Master og Centinex som øverste bands på plakaten. Navne, festivaler som Copenhell, Wacken Open Air og Roskilde Festival end ikke vil værdige et blik i tre sekunder. Det er altså de store trækplastre hér. Så når Kill Town Death Fest bryster sig af at hylde undergrunden, mener de det gravalvorligt.
Graven er også det sted, festivalen kommer fra her i 2018. I 2014 afholdte de femte og sidste udgave af festivalen, og projektet, der ellers havde været en kæmpe succes blandt publikum, blev parkeret. Bagmændene har dog fået færten af savsmuld, som enhver gammel cirkushest i ny og næ gør det, og derfor er festivalen genopstået i år. Vi ser her på fem årsager til, hvorfor festivalen er så populær.
1. Konceptet
Kill Town Death Fest er netop undergrund for undergrundens skyld. Den har siden starten i 2010 været båret af en oprigtig kærlighed til den musik, der ikke har en chance på de store scener, men som alligevel fortjener et sted, hvor man kan sætte strøm til instrumenterne og spille for andre end bare sig selv i øvelokalet. Både arrangørerne og de spillende bands sætter en ære i at være dem, der ikke nødvendigvis gør sig godt i radioen eller som opvarmning for Metallica og Slayer. Det her er vækstlaget. Dem, ingen andre vil lege med.
2. Pumpehuset
Spillestedet Pumpehuset har en lang historie bag sig som centrum for metalkoncerter i Danmark. Ligesom hedengangne KB Hallen, der som Kill Town Death Fest står overfor en flot genkomst, så er Pumpehuset et af de spillesteder, hvor der er afholdt metalkoncerter gennem mange årtier. Særligt blev stedet kendt da det var her, man hentede de store dødsmetalbands til, dengang genren for alvor blev populær i starten af halvfemserne. Navne som Death, Deicide, Cannibal Corpse, Obituary og Morbid Angel har alle spillet på Pumpehuset, dengang de bands udgav deres store plader. Spillestedet er derfor det helt rette sted og den perfekte kulisse til at hylde den undergrund, der er født ud af netop disse bands’ storhedstid.
3. Miljøet
Hvis du er træt af metalturisterne på Copenhell eller Roskilde Festival, der kun kommer for at høre Black Sabbath, Alice in Chains eller Metallica, så er du i trygge hænder på Kill Town Death Fest. Her er ingen turister. Det er kun dem, hvor kærligheden til genren og undergrunden gennemsyrer hele deres eksistens til det punkt, hvor det nærmest er unødvendigt at tænke alt for meget over, hvorvidt man har den rigtige sorte t-shirt på eller vest med de rette mærker. Alene det, at man har købt billet til arrangementet vidner med al tydelighed om, at her er en person, der kerer sig om musikken og miljøet. Vækstlaget. Næste generation. Ægte fans.
4. Nysgerrigheden
Mens det kan være nemt og bekvemt kun at lytte til det, man altid har lyttet til, så er Kill Town Death Fest det helt rette sted at gå hen, hvis man gerne vil prøve noget andet. Her er dødsmetal fra både Australien og Peru, men også vores skandinaviske brødre i Norge og Finland er repræsenteret. Helt sikkert navne, som de fleste ikke har hørt om før, men som man får muligheden for at opleve på nærmeste hold. Der er også hovednavne fra USA som Incantation og Blood Incantation, men selv her er vi i det lag af bands, hvor rigtig mange ikke nødvendigvis har det store kendskab til navnene, medmindre man virkelig har nørdet den helt ud. Det har arrangørerne heldigvis, og de sørger for at servere noget fra alle hjørner af kloden til det glubske publikum.
5. Dansk kultur
Der er ikke meget Volbeat eller D:A:D over Kill Town Death Fest. De danske navne er sådan nogle som Undergang, Phrenelith, Taphos og Deiquisitor. Folkene bag festivalen har sørget for, at der også er lidt dansk kultur på festivalen, og dermed faktisk balanceret ganske flot mellem at tiltrække internationale navne og samtidig hylde de danske bands, der gør sig i genren i undergrundsmiljøet. Således sikrer arrangørerne, at der er lidt af hvert til både det hjemlige og det tilrejsende publikum.
Slutteligt må vi også lige kippe med hatten for det arbejde, der er gjort i Kill Town Death Fests hjemmeside. Facebook er en bølge, der er svømmet henover de fleste og nærmest har overtaget internettet, hvilket kun gør glæden desto større, når man ser den detaljerigdom, der er på killtowndeathfest.com, og hvor udførligt man har beskrevet alt lige fra indkvartering i København for de tilrejsende, samt hvordan man kommer til festivalen i enten bil, fly, tog eller bus. Der er kræset for detaljerne, og det understreger kun med al tydelighed, hvor meget arrangørerne går op i festivalen og dens publikum. De har naturligvis også en Facebook-side, som du kan besøge her.
Til de heldige, der nåede at få billet: Hav en fed festival. Vi hylder ubetinget og kan kun håbe, at genopstandelsen varer længe.