Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 - Kun 262 dage til WOA'12

Populær
Updated
Top 5 - Kun 262 dage til WOA'12

Falder din juleaften også først i august måned, så er her fem tips til hvordan du fordriver ventetiden.

Spillested
Dato
03-08-2012
Koncertarrangør

Wacken Open Air venter på os. Der er bare lang tid til. Det er dog aldrig for tidligt at starte planlægningen, ligesom det heller ikke er forkert at begynde at glæde sig allerede nu. Jeg startede allerede på vej hjem i bilen. Her er fem måder man kan bruge til at vente på august måned 2012, og bruge ventetiden konstruktivt.

1.  Machine Head
"Det vil være en god ide at lytte heftigt til 'The Blackening' og 'Unto The Locust', ligesom klassikerne fra 'Burn My Eyes', for det er her langt de fleste sange stammer fra, når Wacken trakteres med en stor koncert til sommer. Jeg har fået at vide, at jeg er gået glip af en fantastisk koncert i København i forgangne uge, og det ærgrer mig naturligvis at jeg ikke var tilstede. Men så er det heldigt, at de spiller på Wacken i 2012. Sidst de var der, spillede de en formidabel koncert. Tør vi håbe på en gentagelse? Selvfølgelig gør vi det!"

2. Scorpions
"Veteranerne fra Tyskland lægger hatten på hylden og indstiller karrieren. Og hvilken karriere? Efter 45 år med hård rock og heavy metal har Rudolf Schenker og co. valgt, at det skal være slut. Det fejrer de med et kæmpeshow på Wacken, og det bliver utvivlsomt 'A Night to Remember', når Scorpions skyer WOA'12 i gang torsdag aften. Vi skal fløjte med på 'Winds of Change' og vi skal rocke med på 'Rock You Like a Hurricane', ligesom den skal have gas til 'Send Me an Angel'. Bliver det tysk? Det tror jeg nok, det gør!"

3. Cradle of Filth
"Hvis nogen rynker pande af nævnte band, så lad mig være den første til at sige, at jeg forstår den umiddelbare skepsis. De seneste år har det været mere gotik, vampyrer, halvnøgne kvinder med hugtænder, drama og historiefortælling end det har været fokus på god musik og sort musik. Men da jeg købte deres debutplade 'The Principle of Evil Made Flesh' tilbage i foråret '94 var det med corpsepaint, dyster black metal og symfoniske elementer drysset henover. Det var da bølgerne gik højt i Norge, så al black metal blev høstet ukritisk, og Cradles debutplade var bestemt en af de meget positive overraskelser. Den plade har jeg lyttet meget til, og jeg gør det stadig i ny og næ. Lur mig om ikke også Shagrath lyttede til skiven der tilbage i '94, for nogle år senere havde Dimmu Borgir taget en drejning mod det symfoniske!"

4. Dimmu Borgir
"Ligesom Cradle of Filth er Dimmu Borgir blevet en prügelknappe for undergrunden, der hævder at såvel Cradle som Dimmu har begået helligbrøde ved at slå igennem kommercielt. Ikke meget anderledes end Metallica, Volbeat og flere andre bands, der har formået at koble metalmiljøet og det brede publikum."

Dimmu Borgir har begået storslåede plader som 'Enthrone Darkness Triumphant' og 'Death Cult Armageddon' og en del andre vigtige og gode udgivelser. Desværre for undertegnede blev deres koncert i Hamburg torsdag d. 10. november 2011 aflyst. Jeg skulle ellers have været i det tyske og høre dem fremføre netop 'Enthrone Darkness Triumphant' i sin helhed, for derefter at tage en pause og bagefter spille en "normal" koncert. Dimmu Borgir varme op for Dimmu Borgir. Sådan gik det desværre ikke, så jeg vil i stedet bruge ventetiden på at skamlytte netop 'Enthrone...', 'Death Cult...' samt resten af deres bagkatalog. For når de gæster Wacken Open Air 2012 bliver det med symfoniorkester og det hele. Præcis som de gjorde i Oslo for nylig, hvor de spillede sammen med den norske pendant til DR Symfoniorkesteret hos NRK. Hvilket symfoniorkester de medbringer til de tyske græsmarker vides ikke, men helt sikkert er det; undergrunden vil hade det, mens 75.000 fremmødte vil nyde det. Tæl mig iblandt de sidste!"

5. Watain
"Hvis man hører til dem, der får kvalme når Cradle of Filth og/eller Dimmu Borgir nævnes, så har arrangørerne gjort sit for at rode bod på dette. Watain er fra Sverige og er om nogen bannerførere for ekstremmetal i den sorte genre. Deres black metal er rigtig god, så det kan du roligt tilbringe nogle timer med i øregangene, alt imens du tjekker, at dit telt har pløkker nok og dine Euro rækker til, at der kan købes humle til august måned. Mens du lytter til deres sataniske messen, så husk at pakke regntøj. For hvis du står oppe foran når Watain træder på scenen er der en meget stor sandsynlighed for, at du går derfra overdynget med ildelugtende dyreblod og det, der er værre!

For Watain holder det ikke kun til ansigtsmaling. Ligesom deres forgængere Mayhem går de hele vejen. Så spørgsmålet er om du tør gå med? Jeg forsøger, omend jeg risikerer pludselig at finde mig selv i fosterstilling med en tommeltot i munden, klynkende efter mor. Men det skal da prøves. Og mens vi pakker voksenbleen til Wacken, så sætter vi lige 'Sworn to the Dark'på!"