Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 - De manglende hak i skæftet

Populær
Updated
Top 5 - De manglende hak i skæftet

Fotografen har set de fleste relativt nutidige bands, men At the Drive-Ins navn på Roskilde-plakaten har fået ham til at tænke over, hvilke navne han mangler at se/høre/opleve og ikke mindst skyde.

1. At the Drive-In

Jeg tror, jeg har set samtlige spin off-bands op til flere gange, men ikke så meget som en eneste gang har jeg set bandet, der er skyld i alle de andre. På årets Roskilde Festival sker det ENDELIG! P.t. er planen via beruselse at vaccinere sig mod en oplevelse a la den, Rockfreaks havde for et par år siden i London i 2012.

2. Rage Against the Machine

Sammen med Pantera kæmper Rage Against the Machine om at være verdens mest overspillede band. Hver eneste gang nogen drister sig til at sætte en af deres sange på, bliver jeg træt. Rigtig træt. Det ændrer dog ikke på, at de gjorde en forskel, og at jeg drømmer om at sætte et hak i skæftet for dem.

3. System of a Down

Hvis jeg tæller efter, har jeg set dem to gange.
- Ozzfest 2002, Donington, koncerten var en anelse udfordret af, at lynet slog ned i scenen. God oplevelse, men uden kamera.
- Valby Hallen 2005, hvor fotopasset egentlig sikret. Lige indtil en times tid før koncerten. Da det blev annulleret, nåede jeg lynhurtigt frem, til at det eneste rigtige at gøre var at drikke om kap med mig selv. Resultat: black-out og ingen form for minder fra koncerten.

4. Gorky Park

På godt og ondt er dette lyden af nogle af mine første heavy-minder. Hvis du ikke ved, hvorfor du godt vil opleve dette band, skal du blot tænke dig tilbage til 1989 og det endelige opgør med sovjetkommunismen. På den ene side af muren havde vi Scorpions, og på den anden havde vi Gorky Park. Desværre er den p.t. ikke tilgængelig, men denne DR2-dokumentar fortæller om fremragende vis om dette-

5. Satyricon & Nocturno Culto

Reelt er dette en bobler, thi jeg var til stede på festivalen. Uvist af hvilken grund gad jeg ikke se, høre, fotografere eller opleve dette absolutte scoop af en koncert. I stedet sad jeg i en sækkestol og kiggede ud i luften, mens en eller anden fra Thy/Raunchy talte jysk.

Historisk dårlig dømmekraft.

Menu