Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 - Litteraturmetal

Populær
Updated
Top 5 - Litteraturmetal
Top 5 - Litteraturmetal
Top 5 - Litteraturmetal
Top 5 - Litteraturmetal

 

De fleste litterære klassikere kan være hårde nødder at gnave sig igennem, men heldigvis og som altid har heavy metal en løsning.

 

 

1. Homers "Odysseen" – Symphony X med 'The Odyssey'.
"Historien om gammel græker, der har lige så lidt retningssans, som hans efterkommere har styr på økonomien, klares let og på 67 minutter med denne udmærkede progressive skive."

2. Tolkiens "Silmarillion" – Blind Guardian med 'Nightfall in Middle-Earth'.

"Ja, Frodo fandt ringen og smed den væk, men der findes også andre historier om folk med store ører/fødder i Midgård, og de tyske power metal-barder kommer på et enkelt album gennem et værk de fleste undgår."

3. Dantes "Guddommelige Komedie" – Iced Earth med 'Dantes Inferno'.

"Digtet om det behagelige ved henholdsvis Helvede, Skærsilden og Paradis er ikke fortolket til et af Iced Earths bedste numre, men alligevel en hurtig måde at klare denne 700 gamle rejsebeskrivelse."

4. Aldous Huxleys "Fagre Nye Verden" – Iron Maiden med 'Brave New World'.

"I første omgang et godt nummer om en tidlig science fiction-historie, men man bliver træt af Bruce Dickinsons evige gentagelser. Ligesom denne skribent opgav romanen halvvejs grundet kedsomhed - den musikalske version er således at foretrække."

5. H. P. Lovecrafts "alt muligt monsternoget" – Cradle of Filth med 'Cthulhu Dawn'.

"Og alle mulige andre bands. Fra et sygt hoved er det endt med utroligt meget syg musik, og meget af det er endda godt."

Bobler:


Guds "Bibel" – Stryper med 'To Hell With the Devil'

"Par spiser æbel, bliver smidt ud af butikken, en anden mand myrdes og alle får skylden. Den simple historie er fortolket af mange, men Strypers er sjovest, fordi de kristne hadede dem for at gøre det – og måske fordi de havde grimt hår."