Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 – Manowar mod verden

Populær
Updated
Manowar - Triumph of Steel
Gloryful
Graveshadow
Sabire
Smoulder
Savage Master

Dennes uges top 5 er en rejse gennem covers for at se, om Manowar kan besejres i åben kamp (til døden naturligvis!).

Kunstner
Forfatter

Kan man besejre Manowar? 

Det er en kendt sag, at hvis man skal lære noget om at lave perfekt metal, skal man vende blikket mod Manowar, der alle dage har været det mest sande, der findes i genren. Og det gælder også, når man skal triumfere med et cover af stål.
Manowar Triumph of Steel

Men tiden har det med at gå mod forandring, og mens amerikanerne var mest til muskuløse sejrrige mænd, er det i dag også en mulighed at sætte stærke kvinder i front, og det efterlader et spørgsmål om, hvem der kan besejre Manowar i kamp? Vi kigger på fem udfordrere og de mulige scenarier.  

Savage Master 
" target="_parent">1. Savage Master
 – 'Myth, Magic and Steel'
En pisk er på sin vis et ret sofistikeret våben, og de flygtende dæmoner i front har i hvert fald mødt deres overkvinde, da hun spænder sit imponerende sæt mavemuskler og svirper dem til underkastelse. Men det er mere tvivlsomt, om hun kan besejre Manowar-man, når læder møder stål og jern. Grundet hammeren, der ser ud, som om den er god til at tordenvejr og til at kaste, så kan hun ikke engang lukrere på piskens mulighed for at angribe med afstand. Hun skal nok satse mere på overraskelse end en kamp én til én, når hun nu insisterer på at medbringe en kniv til en pistol-kamp, som man siger. Vi anbefaler, at hun løber.

Sabire

" target="_parent">2. Sabïre " target="_blank" rel="noopener">– 'Gates Ajar'
Hun har allerede en nedlagt mandsling for sine fødder, og hun har en flot samling af smidige kattedyr, men det vil kræve store evner at overvinde Manowar-man. Hendes sværd er til nærkamp og de hurtige stød, og igen ser det ud til, at han vil vinde på sin udvidede rækkevidde. Måske skal hun slå sig sammen med piskepigen fra forrige cover, men det er feje hold at være to mod én, og pigen med pisken er i øvrigt stadig på flugt. Det bliver ikke et smukt endeligt.

Graveshadow
   
" target="_parent">3. Graveshadow
 – 'Nocturnal Resurrection'
Magi er også et våben, og her er er tale om om den slags, der kan nedkæmpe zombie-skeletter, eller hvad det nu hedder? Kan de overhovedet kæmpe på så forskelige baner? Tryllekvindens største force vil nok være, at Manowar-man formentlig er bange for spøgelser og den slags, men han er også en handlingens mand, og mens hun brygger og brygger og kræver forberedelsestid, slår han til og hugger løs og kløver hendes hoved. En trist skæbne.

Smoulder

4. Smoulder
 – 'Times of Obscene Evil and Wild Daring'
Magi kan dog hurtigt virke en anelse fjollet, så hvorfor ikke trylle det om til et sværd af den pureste blå ild? Her er en kvinde, der har styr på sit våben og sin hest, og hun er i total kontrol, så man tror på, at hun slet ikke har brug for en rustning, der dækker hele kroppen. Men vi ser også, at hun er nådig og hellere tager fanger end slagter dem ved først givne lejlighed. Manowar-man har ingen følelser for andet end sit sværd, og han benytter sig af rytterpigens unødige medmenneskelighed. Det koster ben og arme for pigen, så vi kalder det en uafgjort.

Gloryful

5. Gloryfül – 'The Warrior's Code'
Men der er ingen grund til at ride på hest, når man kan stå på en isbjørn i krig! Og den tapre kvinde har netop nedlagt et sø-is-uhyre-monster, så der skal meget til at skræmme hende. Manowar-man er til muskelhunde og tror derfor på, at også en isbjørn kan tæmmes. Det kan de ikke, opdager han, da de klo-armerede poter første gang laver ridser i hans fine, nybarberede brystkasse. Manowar-man er ramt på forfængeligheden og forsøger at gribe kvindens sværd med sin strube. Ih, hvor er det ærgerligt med al den blod på en flot hvid pels, men isbjørnen er ligeglad, for Manowar-man er godt kød. 

I sidste øjeblik ser det dog alligevel ud til, at Manowar-man vinder, fordi han trods alt har et bedre soundtrack, og på en bakketop dukker fire riddere op, fire metalkings med blood on their sværd, og de mejer let isbjørnepigen ned, mens de hilder and killer.

Og just da, da det ser ud til endnu en triumf for stålet, kommer pigen med pisken ridende ind på det kattedyr, som det er lykkedes hende at tæmme, da Sabïre-pigen løb. Hun bæres frem af ægte metal, og hun er ikke hæmmet af at skulle kæmpe synkront med et ego større end Joey DeMaios baslyd. Hun svinger pisken, snurrer den om Eric Adams' hests hov, og da hun trækker til, vælter det opblæste korthus ned over Manowar-mans umådeligt skarpe klinge. Piskepigen ser med juleblod i øjnene, hvordan isen farves rød af blodet fra nedlagte metalkonger.

Åh, sikke en fryd at se, hvordan der kan komme nyt blod på metaltronen!