Top 5 - Metal ABC

Populær
Top 5 - Metal ABC

Hvilket bogstav bør man lade sit band starte med, hvis man skal være rigtig metal - eller undlade hvis man helt vil skille sig ud?

Kunstner
Dato
21-11-2011

På sitet Encyclopaedia Metallum forsøges der at holde styr på alverdens metalbands. Og regnes listen med næsten 82.000 metalbands for repræsentativ, så er de mest populære forbogstaver til bandnavne som følger*.


1. S
- Med 8.960 bands, der har valgt bogstavet "S" som forbogstav lander bands som Slayer, Sepultura og Suicidal Tendencies i den største sektion, når der "flippes" plader i den lokale pladebiks' underopdeling efter alfabetet. Hermed fornyet pointe i at råbe "Slayer!" til hver en koncert. Metallen har talt: "S" skal der til!

2. A
- 7.290 har valgt at de ville stå først, når bands blev listet alfabetisk. Godt tænkt Amon Amarth, Amorphis og Anaal Nathrakh!

3. D
- Lige i hælene med 7.212 følger bogstavet "D" i kampen om det mest populære metalforbogstav. Man behøver vel også bare at sige metalflosklen "Death and Destruction" for at se potentialet i "D".

4. M
- Verdens største metalband, uanset hvad man måtte mene om 'Lulu' og andre udgivelser, som er blevet vidt og bredt diskuteret, må tage sig en til takke med en fjerdeplads i bogstavlegen. Metallica, Megadeth og Manowar: I må skifte navn, hvis I vil ligge i toppen af denne liste! "Kun" 5.875 har valgt "M".

5. C
- Måske en overraskelse, men det femtemest populære forbogstav er "C" som i Carcass, Corrosion of Conformity og Corpus Mortale. 5.049 bands har valgt bogstavet "C" og det rækker pt. til en femteplads.


Men hvad bør man så kalde sit band? Er det bands med "S" som automatisk sejrer, eller er det smartere at hedde Queensrÿche, når listen kun tæller 143 andre bands at konkurrere med for en plads under "Q" i pladebiksen?


* Listen er udtrukket den 21. november 2011 kl. 9.00. Da siden både har eksisterende og opløste bands, så vil antallet naturligvis hele tiden forøges, og der kan komme ændringer i forhold til rækkefølgen SADMC, som tilfældet var i dag.

I tvivl om hvad al det her med alfabetet er for noget? Så lær mere herunder "black metal style":