Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 – Metalnørder

Populær
Updated
kyuss-40-1622406318

Vi læser mærkelige bøger, ruller terninger, kaster tryllepap og spiller tunge riffs. Metal er himlen for nørder.

Kunstner
Titel
+ Lacuna Coil, Amon Amarth, Bolt Thrower, mfl
Forfatter

I denne uge har vi glæden af at kunne præsentere Devilutions allerførste ‘Vælg dit eget eventyr’-historie.  Det kommer naturligvis i anledning af black metal-bandet Noctules hyldest til fantasy-rollespillet Skyrim, i al dets fejlbehæftede pragt. For at det ikke skal være løgn, graver vi os også ned i italienske Rhapsody of Fire, og deres selvskabte magiske verden.

Noctule er måske et af de bedste eksempler på et metalband, der har kastet alle forsøg på at sidde ved de sejes bord ud af vinduet, og i stedet har sat sig bagerst i kantinen, hvor de har det megafedt med at rulle terninger og spille med papkort.
Det bifalder dele af redaktionen naturligvis, og derfor bringer vi også denne uges top-5 over bands, der har givet sig i kast med nørderiets herligt selvubevidste storhed.

5. Kyuss
Ikke mange ved det, men Kyuss er ikke kun en fed kombination af vokaler, konsonanter og absurd gode riffs. Næh, det er såmænd også navnet på en aldeles hæslig dæmongud fra 80’ernes Dungeons and Dragons. Det er ham, der pryder denne artikel. Bestående af et væld af levende, vrimlende og uhelligt vrikkende orme og maddiker, vandrede denne fæle kæmpe rundt og forsøgte at indvarsle “Ormenes Æra”, hvor gud og hvermand skulle først myrdes og derefter genopvækkes som en slags omvandrende buffet for føromtalte leddeløse hæsligheder.
Hvordan dette spiller ind i bandets “hurtige damer og fede biler”-motif er svært at vide, men skal vi ikke gætte på, at Homme og Oliveri har rullet en del terninger, når de ikke hev i slappe strenge?



4. Bolt Thrower
Et andet orkester, der bestemt også må have kastet deres andel terninger, er de britiske dødsmetallegender Bolt Thrower.
Det er svært at se, hvis man ikke ved det, men navnet og den grafiske side er ikke bare helt almindeligt 80’er-grimhed.
Det er derimod nappet direkte fra Games Workshops figurkrigsspil Warhammer og dets aflægger Warhammer 40.000, der er det samme, bare i rummet.
Hele albummet ‘Realm of Chaos: Slaves to Darkness’ kredser om orker og rumsoldater og er udgivet med officiel grafik fra spillet med firmaets velsignelse. Måske har Willets og co. også fået lidt små figurer med i købet.



3. Coheed and Cambria
Coheed and Cambrias musikalske univers er massivt. Igennem deres karriere, der startede i 1995 har de kun udgivet én enkelt plade, ‘The Color Before the Sun’ fra 2015, der ikke er kædet sammen med deres gigantiske “Amory Wars”-saga.
Denne historie, der særligt udspiller sig på deres konstante konceptalbumudgivelser, findes også i tegneserie- og romanformat, skrevet af forsanger og sangskriver Claudio Sanchez.
Historien er lang, kringlet og mærkelig og drejer sig om en konflikt omhandlende et svimlende antal planeter, stjerner og karakterer i et virvar af science fiction og magi. Ofte enormt blodigt. Naturligvis fortælles den ikke kronologisk, som det sig hør og bør.



2. Bal-Sagoth
Hvis man kunne tage en kæmpestor hat på, der viste tydeligt for alle, at man var kongenørden, så ville Bal-Sagoth kollektivt have den på.
Navnet er taget fra en novelle af den mægtige Robert E. Howard, der udover at rocke et sublimt Al Capone-look også var manden, der gav verden “Conan Barbaren” – et bidrag hele metalverdenen ikke kan andet end at være taknemmelige over.
Herudover har Bal-Sagoth som Coheed and Cambria opbygget sig et enormt univers hvor de hugger med arme og ben fra alt de kan finde i både Conan-universet, men også hos forfattere som H.P. Lovecraft, Edgar Rice Burroughs (ham med Tarzan), Tolkien, naturligvis, og tegneserieforfatter og -tegner Jack Kirby.
Suppleret af deres ekstremt cheesy symfoniske black metal, kunne Bal-Sagoth sagtens være soundtracket til tegneseriekonferencens kø eller til et episk showdown med den dæmoniske overtroldekonge i en rollespilskampagne. Gloriøst!



1. Lacuna Coil, Angra, Mastodon, Rhapsody of Fire, Oceans of Slumber, Torche, Smoulder, Amon Amarth
I nørdeverdenen findes der ikke meget, der er mere bredt elsket end Magic-kort. De små skiver pap med forskellige farver og fantasymotiver går verden rundt og er det mest solgte trading card game i verden. Og selvom metal-bands er kendt for at krydse over i det nørdede temmelig ofte, har det sjældent været så tydeligt set. Da Lacuna Coil derfor kunne være de første til at fortælle om et metalinspireret limited set, var det derfor lidt af en overraskelse.
lacunacoilmagic

Sidste år lancerede firmaet bag så et vikingetematiseret sæt, og over en hel uge præsenterede et nyt metalband et kort om dagen. Det var en solid lineup, men det mest imponerende var nærmest hvor let det faldt bandmedlemmerne at smide om sig med termer som “double-faced modal cards” og “planeswalkers”. Real recognize real, y’all.



Honorable mention: George ‘Corpsegrinder’ Fischer



We love ya, buddy