Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 – Midgardsblot 2017

Populær
Updated
Top 5 – Midgardsblot 2017

I weekenden afholdes den tredje udgave af den norske festival Midgardsblot. Ugens top 5 giver dig de bedste gode grunde til, hvorfor du bør pakke og tage af sted

Spillested
Dato
17-08-2017
Fotograf
Roy Bjørge
Forfatter

I Norge har de luret, hvordan man laver gennemførte festivaler. Midgardsblot ligger på en historisk grund fra vikingetiden, hvor den nordiske kultur hyldes gennem kulturarv, musik og aktiviteter.

Ugens top 5 giver dig de bedste gode grunde til, hvorfor du bør pakke og tage af sted – nu! Vi ses i Norge!

1. Det er in at være viking
De nordiske lande burde sende et takkebrev til History Chanel og HBO. TV-serien 'Vikings' har i flere år rettet det internationale blik mod Skandinavien og kulturarven fra vikingerne, der lige pludselig har gjort det sejt at være fra norden. Hele rollelisten til serien er desværre besat, men hvis man nu vil være med på bølgen, giver Midgardsblot rig mulighed for at få taget gode billeder i lige så autentiske omgivelser, der garanterer popularitet på Instagram.

2. Du bliver klog af at tage på festivalen
Som vi gjorde opmærksom på i vores guide til Midgardsblot, kan man i festivaldagene få guidede ture i Midgardsmuseet, hvor man kan blive klogere på vores alle sammens elskede vikingetid. Så uanset hvor mange hjerneceller man drikker væk, kan det altid kompenseres med et museumsbesøg for ikke at miste intelligensen helt.

3. Norge er flot
Alene køreturen til Borre er alle pengene værd. Tager man flyet til Oslo, kan man nyde fjorden på vej ned sydpå, og gør man som Devilution, kører man hele vejen fra Danmark langs den svenske vestkyst og nyder den smukke natur, svenskerne tog fra os.

4. Midgardsblot er trv
Det hele er ikke rollespil og middelaldertøj – på festivalen kan man nemlig nyde adskillige gode og seje black metal-navne. Midgardsblot byder blandt andet på hovedpersonen fra VICE-dokumentaren 'True Norwegian Black Metal', der optræder med sit nyeste musikprojekt Gaahls Wyrd (og det skal ikke være nogen hemmelighed, at det er det musikalske højdepunkt for Devilutions udsendte....).

5. Bliv dus med de nordiske guder
Hvert år indledes festivalen med en åbningsceremoni baseret på det oldnordiske ritual blót; et offerritual eller en slags gaveudvekslingsfest, hvor vikingerne gennem ofringer bad til guder om at blive belønnet med frugtbarhed, kampsejre og god høst. Man ved ikke præcist, hvordan disse ofringsfester foregik, da alt tyder på, at de varierede fra klan til klan, men holdet bag festivalen har alligevel sørget for, at ceremonien foregår så historisk korrekt som muligt.