Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Roskilde klar med flere rock- og metalnavne

Populær
Updated
Roskilde klar med flere rock- og metalnavne
Roskilde klar med flere rock- og metalnavne

Roskilde Festival offentliggør hele programmet, heriblandt en række spændende nye rock- og metalnavne. 

Så blev spændingen endnu engang udløst. Roskilde Festival har i dag sluppet det fulde program for sommerens musikalske udskejelser i grusgraven, og metalpublikummet er blevet kastet et par blodige lunser bestående af både gamle kendinge og en række spændende navne, som aldrig før har spillet i Danmark.

Du kan blandt andet glæde dig til fornyet sortsyn sammen med hardcore-supergruppen All Pigs Must Die, som bl.a tæller Converges hysterisk vilde trommeslager Ben Koller. Aldrig før set i Danmark er også Antemasque, som er det nye projekt fra folkene bag At the Drive-In og Mars Volta.

Decapitated sørger for brutal død og ødelæggelse på polsk facon, islandske The Vintage Caravan og norske Spidergawd sørger for varm og fyldig retro-rock i solen, mens danske Piss Vortex (navnet passer perfekt til festivalen) og Black Book Lodge får lov at smadre igennem foran karrierens måske hidtil største publikum.

I det følgende kan du blive meget klogere på hver enkelt af de spændende nye programtilføjelser.

ALL PIGS MUST DIE

All Pigs Must Die spiller hardcore og er en supergruppe bestående af medlemmer fra massachusettsbandene The Hope Conspiracy, Bloodhorse og mægtige Converge. Det hele begyndte for ikke så længe siden, nemlig i 2010, og i den tid er det blevet til to studiealbum. Stilen er som sagt hardcore, der har et storladent mørke i sig. Sidste år måtte bandet aflyse sin europaturne, så det er endnu en grund til at se dem. Den vigtigste er naturligvis musikken. Læs vores anmeldelse af All Pigs Must Dies album, 'Nothing Violates This Nature' her.BLACK BOOK LODGE

Den danske trio Black Book Lodge imponerede mange med debutten fra sidste år – ikke mindst mange på Devilutionredaktionen, som havde det album, 'Tûndra', med på årslisten. Men der er også tale om en umanerlig moden omgang stoner i en form, der også giver mindelser om de bedste fra grungen. Når trioen, som live bliver til en kvartet, gæster Roskilde Festiva,l er deres andet album 'Entering Another Measure' udkommmet, og det skal blive spændende at høre, om bandet med det nye materiale formår at bevare den fine balance, de har, mellem tilbagelænet coolness og stemningsfuldhed.

Vi fangede desuden Black Book Lodges Ronny Jønsson og stillede ham to korte spørgsmål:

Sidste år spillede i på Copenhell, og nu er I på plakaten til årets festival i Roskilde. Hvor mener I selv, at I passer bedst ind?

- Det er lidt svært for os at vurdere de to festivalers respektive musikprofil og vurdere, hvorvidt vi "passer ind". Roskilde rummer nærmest alt. Copenhell har fokus på forvrængede guitarer for at opsummere det lidt banalt. Men der er søreme også langt fra Primus til Behemoth. Egentlig synes jeg, at vi passer fint ind begge steder. Black Book Lodge ville også være klar på at crashe Copenhagen Jazz Festival og improvisere nonstop i 45 min. Vi er egentlig bedøvende ligeglade med, om vi "passer ind". Det er da også lidt kedeligt at gå op i det?

Hvordan har Black Book Lodge udviklet sig det seneste års tid?

- Vi har bestemt udviklet vores evner – og hver koncert vi spiller er til stadighed en lærerig oplevelse. Det samme gør sig gældende, når vi indspiller. Ofte arbejder vi lidt på den måde, at vi ønsker en reaktion mod, hvad vi gjorde sidst. Vores debut var meditativ og navlepillende. Toeren er spontan og nærmest rastløs – både med henblik på processen og sangenes vibe. Så vi har bestemt gennemgået en udvikling taget i betragtning, at vi bevidst har søgt en helt anden kreativ stemning.Læs alt om Black Book Lodge her!


DECAPITATED

Polske Decapitated gæster til sommer Roskilde Festival, og med sig bringer de deres dødsmetal, som de har forfinet, siden de blev dannet i Krosno i 1996. Det var brødrene Kieltyka, der dannede gruppen, og guitarist og sangskriger Waclaw "Vogg" Kieltyka drog med broderen og trommeslageren Witold "Vitek" Kieltyka ud på Europas landeveje for at promovere deres lyd. Desværre skete det tragiske, at Vitek i 2007 omkom i en trafikulykke, der efterlod Decapitated i chok, og stikket blev trukket.

Vogg genfandt dog rytmen et par år senere og rekrutterede nye folk, hvorefter Vogg igen er at finde med sit band nu med Rafal "Rasta" Piotrowski på vokal og ligeledes nye folk i stalden på bas og trommer. Sidste år udsendte de 'Blood Mantra', der er deres sjette plade. Decapitated er blandt navnene fra den polske guldalder i midten af halvfemserne, der også fostrede navne som Behemoth og Vader, som også nyder stor anerkendelse i såvel ind- som udland. Er man til klassisk dødsmetal med solid tyngde, er Decapitated et udmærket bud på en god oplevelse på RF'15.Læs alt om Decapitated her!


PISS VORTEX

Kompleksitet og generel fuckfinger til genrekonventioner – den danske kvartet Piss Vortex rammer Roskilde med deres grindcore-inspirerede smadder. Dannet i 2011 og med debuten udgivet i ultimo 2014, lignede bandet allerede dengang en kandidat til lokalt input på festivalen. Bandet vil uden tvivl levere en fandens tight koncert, som umiskendeligt vil afskrække nogen og fremstå som en forløsning for andre. Forvent en hvirvelstorm af en koncert i et allerede oprørt hav. Er man til et moderne take på prog og grind kombineret med en metalisk form af hardcore, er der kun én vej frem, og det er op til scenen, når Piss Vortex går på.

Læs anmeldelse af Piss Vortex' debut her.

Vi fangede desuden Piss Vortex' Christian Bonnesen til en hurtig kommentar.

Det er kun et halvt år siden, i udgav jeres debutalbum, og allerede nu er I booket til Roskilde Festival, hvordan er det gået til?

- Godt spørgsmål egentlig! Roskilde må have bidt mærke i den overvældende (for os) positive internationale omtale, som albummet har fået, det er i hvert fald vores bud. Anmeldelsen i Politiken gjorde nok også sit.

Hvad kan tilskuerne forvente? hvordan vil I spille et sæt af en times varighed?

- Vi tør vist godt sige, at publikum kan forvente en kollektiv psykose. Vi har selvfølgelig ikke tænkt os at spille i en hel time – ingen raske mennesker kan holde ud at høre på den slags infernalsk støj i så lang tid ad gangen. Vi ønsker, at der i en kort stund bliver kultiveret en stemning, hvor det er alle mod alle, og at bevise – ikke mindst over for os selv – at vi er bookingen værd. Med andre ord: Det kommer til at gå stærkt, og det kommer til at blive sindssygt.
ANTEMASQUE

Antermasque er lidt af en lækkerbisken for fans af alternativ og progressiv rock og ligeledes lidt af et scoop for Roskilde Festival. Dannet i 2014 med de to multi-instrumentalister Omar Rodriguez-Lòpez og Cedric Bixler-Zavala (begge tidligere The Mars Volta og At The Drive-in) i line-uppen udgav duoen, i samarbejde med Flea og Dave Elitch, samme år deres selvbetitlede debut. Koncerten må siges at være noget af et must-see, men vær opmærksom på kogende vand og/eller flyvende sceneudstyr. I begyndelsen af marts gik Bixler-Zavala amok i en velkendt hyper-energisk performance ved en koncert i New Zealand. Flere blandt publikum endte i den sammenhæng med at komme til skade, da Bixler-Zavala blandt andet smed kogende vand ud over publikum. Du er hermed advaret.
SPIDERGAWD

Med det norske Spidergawd på plakaten er du også sikret en god dosis psych-rock. Trondheim-bandet tæller medlemmer fra legendariske Motorpsycho og Cadillac, og på Dyrskuepladsen gør de debut på dansk grund. Vi var hurtige og fangede guitarist og forsanger Per Borten til en snak om Roskilde-oplevelser og det at stå på en dansk scene for første gang. Læs hele interviewet LIGE HER!Læs alt om Spidergawd her!


THE VINTAGE CARAVAN

Så er der dømt fræsende potent retro! Man har nærmest kun hørt positive lovprisninger fra de mange rockhoveder, der allerede har oplevet islandske The Vintage Caravan levere deres 60'er og 70'er-liderlige sange live, og til sommer på Dyrskuepladsen finder vi så ud af, hvor meget der er om snakken. Det lover dog kun godt: Det er muligvis ikke længe siden, at den unge trio fra Álftanes begyndte at gro skægstubbe, men til trods for medlemmernes unge alder har de nu alligevel spillet sammen siden 2006. Erfaringen skulle da også skinne igennem under bandets koncerter og gjorde det angiveligt på sidste år på Roadburn Festival i Holland, hvor de tilsyneladende blæste et ellers meget rutineret retropublikum mere eller mindre bagover.

Tager bandet blot halvdelen af den energi med, som de præsenterede for os på sidste års ’Voyage’, er der da også masser at se frem til: Pladen holder! Så selv om det gennem de senere par år muligvis er blevet den lidt kedelige norm, mere end det er undtagelsen, at rockbands skal køre deres lyd gennem vintagegrej og trække retrokortet, så bakker vi kraftigt op om bookingen af The Vintage Caravan. Til maj smider bandet desuden deres tredje plade på gaden, og formår de igen at blande et stilistisk set tilbageskuende blik med deres karismatiske og energiske ung-som-bare-fanden-attitude, så glæd dig! I dette tilfælde er det bandets ungdommelige næve, der eddermaneme gør hele forskellen! Devilution er begejstrede! Så lad os da få slået håret ud!

Læs desuden, hvad The Vintage Caravans Óskar Logi Ágústsson havde at sige, da vi kontaktede ham for at få en kommentar fra ham om bandets første optræden på festivalen...

I har spillet på de fleste store metalfestivaler, hvordan ville du rangere Roskilde Festival i forhold til dem?

- Jeg vil sige, at det at blive booket til Roskilde Festival betyder enormt meget for os. Det, at vi får adgang til et bredere og mere mainstream publikum, er meget positivt. Jeg tror faktisk, at vores musik passer ind i programmet på de fleste festivaler. I år spiller vi på jazzfestival, bluesfestival, stoner-festival, metalfestival og så Roskilde Festival. Alt i alt er det et MEGET alsidigt udvalg af festivaler.

At spille på Roskilde ville jeg rangere et sted i top tre, sammen med Roadburn og Wacken. Det er en drøm, der pludselig bliver virkelig.

Hvad har været jeres største festivaloplevelse hidtil?

- Vi spillede på en festival i Østrig, der hedder Lake on Fire, og det var en af de fedeste oplevelser, vi har haft. Folk der var utroligt venlige, og både arrangører og mange af scenefolkene er sidenhen blevet rigtig gode venner. Det endte faktisk med, at vi blev to dage ekstra, bare fordi det var så fedt!

Wacken 2014 var et også højdepunkt. Vi spillede på samme tid som Motörhead og Carcass , og alligevel var teltet pakket! Det var mildt sagt overraskende. Vi forventede ikke, at nogen ville at dukke op, men vi spillede en god koncert, og folk lod til at kunne lide det. Hvad mere kan man bede om?

Men vi håber absolut, at Roskilde bliver vores fremtidige favorit, og målet er da at sparke en røv eller to!Læs alt om The Vintage Caravan her!