Top 5 - Musikkonkurrencer

Populær
Top 5 - Musikkonkurrencer

I denne uge findes den danske vinder af W:O:A Metal Battle, men det band bliver ikke det første metalband, som prøver lykken via konkurrencer - vi har samlet en stribe i denne top 5.

Kunstner

1. Lordi
"De finske shock-/hardrockere tog røven på alt og alle, da bandet blev den ret kontroversielle vinder af det internationale melodi grand prix i 2006. Bandet blev endelig kendt andre steder end i hjemlandet. Lordi sagde det selv med titlen: 'Hard Rock Hallelujah'."

2. Stomped
"Vi havde et interview med "Esse" fra Stomped (og nu i Hatesphere og Numbnuts) for nyligt. Heraf fremgik det, at sejren i Starfighters gav et nærmest eksplosivt gennembrud for bandet, men at følgerne måske også blev bandets død."

3. Oddland
"Det finske band anmelder vi også i denne uge. De har vundet den, for de fleste danskere, ukendte pris "Suomi Metal Star", men da metal er ufatteligt stort i Finland i forhold til hvad vi er vant til, så er det pr. automatik stort. Century Media var da heller ikke længe om at hale bandet ind."

4. Behind the Curtain
"Ærgerligt nok blev det kun til ét album fra dette danske band, som ellers havde et kæmpe potentiale indenfor progressiv metal, med en helt unik lyd og stærke sange. Som det fremgår af interviewet, som vi bringer denne uge, så var sejren i en musikkonkurrence i Aabybro med til at give studietid til indspilning af debutpladen."

5. Torture Squad
"Et fedt thrash/death metal band fra Brasilien. De var den første internationale vinder af Wacken Metal Battle, da den konkurrence for alvor tog fat og ikke kun fokuserede på Tyskland tilbage i 2007. De har nu spillet på den store metalfestival flere gange - så sent som 2011, hvor de leverede en fin præstation. Fuld valuta for deltagelsen i W:O:A Metal Battle, må man sige."