Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige til en heavynørd

Populær
Updated
10 hurtige til en heavynørd
Esben fra Stomped bryder sig slet ikke om kategorien "nu-metal", men kan li' Guns N' Roses og Korn og ville have dræbt for at have skrevet Killswitch Engage's "My Last Serenade". Forsanger Esben, a.k.a Esse eller SBN fra albumaktuelle fynske Stomped er første mand i stolen(!) til at svare på 10 spørgsmål fra Heavyjam.dk under titlen "10 hurtige til en heavynørd". Flere (u)frivillige ofre findes henadvejen!

1. Dine alletiders fem favorit albums?

"Guns N’ Roses – Appetite For Destruction

Black Sabbath – Between Heaven And Hell (Uofficiel opsamling)

Korn – Life Is Peachy

Corporate Avenger – Freedom Is A State Of Mind

Chimaira – Impossibility Of Reason"


2. Hvilket nummer ville du have dræbt for selv at have skrevet?

"HEHE!! Der er mange numre, jeg beundrer og ønsker var mine kreationer. Der er imidlertid et, der skiller sig ud: Killswitch Engage – "My Last Serenade". Den besidder en ordentlig røvfuld fede riffs og det smukkeste omkvæd i musikhistorien."


3. Din favoritmusiker gennem tiderne?

"Igen har jeg mange favoritter. Ser jeg på, hvem der har været min største kilde til inspiration, vil jeg mene, at Jonathan Davis fra Korn løber af med sejren. Han var et ikon for mig i mine tidlige år som sanger. På det tidspunkt ville jeg kunne alt, hvad han kunne. Jeg er blevet sammenlignet meget med ham, hvilket er en kæmpe ære for mig. Jeg gennemgår imidlertid en naturlig udvikling og har absorberet en masse fra andre sangere. Jeg mener selv, at jeg er ved at have sammensat min egen stil. Jeg agter ikke at lade mig begrænse, jeg ønsker derimod at beherske mange forskellige måder at synge/råbe/skrige på, hvilket også kan høres på "Opening Statement"."


4. Dit favoritband gennem tiderne?

"Siden jeg for alvor begyndte at høre metal, har det været med Korn som favorit. Før Korn var det Guns N’ Roses."


5. Din bedste koncertoplevelse nogensinde?

"Der er mange memorable koncerter. En, der står helt klar, er koncerten på Midtfyns Festival 2003, hvor vi indtog Katapultscenen sammen med små 2000 festglade publikummer, der var med os fra start til slut."


6. Hvilket band vil du allerhelst selv turnere med?

"Den var værre. Igen-igen er der så ufatteligt mange at vælge imellem. Det ville være en ære at turnere med nogle af kongerne Korn, Metallica, Chimaira, Ill Niño, Hatebreed, Fear Factory, Anthrax, Slayer, Killswitch Engage, og jeg kunne blive ved. Det kunne endvidere være fee at turnere med nogle af de bedste danske metalbands HateSphere, Raunchy, Mnemic, Melted og As We Fight for at vise omverdenen, at lille Danmark kan producere rockmusik i særklasse."


7. Det vigtigste før-scenen ritual for dig & bandet?

"Det er vigtigt, at vi i minutterne før en koncert får ro til at ”finde” hinanden og får givet hinanden et knus og et ønske om en god koncert. Der skal være god karma og godt sammenhold, før vi bestiger de skrå brædder."


8. Det bedste ved at være i et band som dit?

"Det er menneskene, jeg spiller sammen med. Jeg holder ufattelig meget af dem, og vi har det altid sjovt sammen. Og det er det, det handler om for os: at have det sjovt med det, vi laver."


9. Det mest irriterende ved at være i et band som dit?

"At blive brændemærket med den mest intetsigende og misbrugte betegnelse: nu-metal. Jeg tror, det er de færreste, der ved, hvad de taler, når de siger nu-metal. Havde vi blot en definition, der kunne afgrænse betegnelsen bare en smule…, men den findes desværre ikke. Så alt, hvad der kan kravle og gå inden for metalverdenen, bliver proppet ned i den gigantiske nu-metal-kasse. Det er i mine øjne synd, og det vidner om mangel på musisk indsigt."

10. Dine og bandets nærmeste fremtidsplaner?

"Efter al den ståhej med pladeudgivelse, og jeg skal komme efter dig, er det blevet tid til at spille røven ud af bukserne. Vi har nogle få pladepromoveringsgigs rundt om i landet her i foråret, derefter går det løs med sommerens SPOT10 og festivaler. Forhåbentlig byder sensommeren og efteråret på udgivelse af "Opening Statement" uden for Danmarks grænser og en dertilhørende turné, så vi kan komme ud at sprede budskabet om en bedre verden. Du kan ALTID holde dig opdateret på www.stomped.dk – så fik vi lige den med. HEHE.

Hold den brutal!"

Stomped er i gang med deres Danmarks-turné lige nu, næste koncert er på torsdag den 6. maj i Von Hatten, Randers og du finder mere info om Stomped og den videre turnéplan, her: