Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5: Overraskende coverversioner

Updated
DaVE mUSTAINE

En af vores skribenters yndlingsbands har lavet en overraskende coverversion af et af hans andre yndlingsbands numre! Du gætter aldrig, hvad der så skete! Klik, klik, klik!

Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter

Nu er din nysgerrighed helt oppe at ringe, men for nu kan jeg kun afsløre, at det pågældende band er stærkt venstreorienteret, og at de også har lavet en coverversion af et nummer med The Cure (også et yndlingsband for skribenten). Lad os komme i gang med en Top 5 over overraskende coverversioner.

5. Betraying the Martyrs: Let It GoSom far til et barn, der havde en intens Elsa-fase, så sidder det her nummer under huden på mig, men hvor jeg elsker Idina Menzels version, så er Betraying the Martyrs' dans med frostdronningens bekendelser ikke lige min kop te, men vi skal jo begynde et sted, og hvorfor så ikke med lidt fransk metalcore?

4. Megadeth: These Boots are Made for WalkingOkay, jeg er moden nok til at indrømme, at jeg aldrig har gouteret Dave Mustaine og co, men man give dem, at de altid har spillet skarpt, og den her version af Nancy Sinatra og Lee Hazlewoods tresserklassiker kan altså noget, også selv om lyrikændringerne virkelig pissede Lee H. af.

3. Children of Bodom: Oops I Did it AgainShit, det er sløjt det her, men skylden for det hviler alene på Children of Bodoms melodødsskuldre. Britneys original er en udødelig banger, som de desværre ikke får så meget ud af. Skam få jer!

2. Paradise Lost: MissingMåske ikke helt så overraskende igen, for Paradise Lost har lavet en del covernumre, og, lad os nu bare være ærlige, lavet flere ting, der, på trods af at de selv har skrevet dem, egentlig er en slags Depeche Mode-covers. Hvorom alting er, så laver de her en ret overraskende hyldest til Everything But The Girls udødelige klassiker, som mange jo har knebet en tåre til på dansegulvet. “Mange” inkluderer i denne sammenhæng skribenten.

1. Underdark: Unfinished SympathySå nåede vi endelig til det clickbaitede klimaks. Vi er ikke ude i dødsmetalbandet fra Polen men den britiske black metal-gruppe. Jeg formoder, at det polske band er opkaldt efter underverdenen i D&D-verdenen fra Forgotten Realms. Det er dette Underdark ikke. De er fra Nottingham, men her skæver de altså til Bristol og Massive Attack og får faktisk noget ret interessant ud af det. Hvem ved, måske lyttede de til Massive Attack på tourbussen med bristolianerne i Svalbard.