Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 - Rejseguide til den sorte solskinsø

Updated
Udklip

I denne uges Top 5 går turen til de mørkeste afkroge af den dejligste ferieø, Bornholm. 

Fotograf
Mads Aspesgård Kofod og Sebastian Westerdahl

Bornholm... Hjemsted for det snart albumaktuelle black metal-band Orm, de noget mere trve Blodarv og Wacken-vindende Sunless Dawn. Du har garanteret været på der på et eller andet tidspunkt i dit liv. Du har måske været der på den obligatoriske tur i 7. klasse, taget familien med på campingtur eller i sommerhus, valfartet til Folkemødet eller sukret øregangene til Raise Your Horns. Hvem ved, måske har du været på forretningsrejse efter en salgsaftale med uproportionalt dyre, lokale produkter. Eller også er du bare helt tosset med Bülow Lakrids. Årsagerne kan være mange, men nu får du en lille rejseguide, til de mere kvlte rejsemål, som klippeøens østlige side har at byde på. Steder som du ikke finder i brochurernes Morten Korch-solskinsø-image. 

Kirkeruin ved Østermarie kirke
Ude i det idylliske, bornholmske sommerlandskab finder man mange kirker. Der er også en lille fin en i udkanten af Østermarie. Bøgene står i flor ved kirkegården med velholdte gravpladser og blomster i alle regnbuens farver. Men kun få meter, lige bagved den lille kirke, står der en gammel kirkeruin, der kunne ligne indgangen til et dungeon i Diablo. For at det ikke skal være løgn er der også fire runesten lige ved kirkeruinen.   

Udmærket sted at tage et omvendt kors og en zippo-lighter i hånden og prøve at bilde dine venner ind, at du ville ønske, at du selv er skyld i kirkens tilstand. 

Brændte Ole udenfor Østermarie
Bornholmere er absolut ikke, som i overhovedet-fucking ikke reservesvenskere, selvom svenskerne prøvede. I 1658 blev Bornholm, sammen med Skåne, Halland og Blekinge afstået til den svenske krone under Roskildefreden. Det gad bornholmerne ikke finde sig i, så de gjorde oprør mod den köttbullar-ædende Kommandant Printzenskjold. En af de svenske soldater, Ola Månsson, undslap dog bornholmernes vrede. Men han undslap ikke skæbnen. De bornholmske bønder fandt ham efterfølgende helt brændt af i et hult egetræ der var blevet flækket over af et lynnedslag. Træet står stadig, og du kan faktisk tilmed gå derover fra Østermarie Kirke, og gengive svenskerens bortgang, ved at tage en blunder i skyggen.