Top 5 - The road to heavy metal

Populær
Top 5 - The road to heavy metal

Metal er nærmest en religion for flere af os, og i denne top 5 funderer skribent Villumsen over sin vej til metallen.

Kunstner

Mange ting er blevet læst, set og lyttet til for give mig den nødvendige dannelse udi at blive/være metalfan.

Det er selvfølgelig med inspiration fra tråden The road to heavy metal i vores forum, hvor en cirka tilsvarende rablen er at finde fra denne skribent.

1. Metalized
Det første metalblad jeg fik fingre i. Mange cd'er er købt på basis af anmeldelser heri - gerne købt i bladets hyggelige kælderbutik (eller i butikken nævnt i punkt 4). Andre blade som NRG, svenske Close-Up og norske Nordic Vision rangerede
også højt, men Metalized var først for mig!

2. Danmarks Radio P3
Der var engang P3 turde spille metal i stride strømme. Heavyland stod for stor opdragelse af mig og jeg optog altid programmet.
Det bedste røg på et "best-of" bånd, hvilket gør, at jeg stadig har Carsten Holms intro-speak i hovedet, når jeg hører visse sange. "Metal-Go!" med Bjarke Ahlstrand bærer også en stor del af æren for min glæde for den mere ekstreme del af metalgenren.

3. Headbanger's Ball med Vanessa Warvick på MTV
I den første periode af min metal-opvækst var dette et vigtigt ugentligt indslag. Programmet blev altid optaget, men med tiden blev der spolet hen over flere og flere af videoerne i takt med at indholdet blev tyndere og mine præferencer for "hårdere metal" steg.

4. Powerhouse/Record heaven/Cranium
Der opstod et paradis for mig, dengang jeg "opdagede" butikken i Store Kongensgade under navnet Powerhouse. Selvom jeg jævnligt frekventerede butikken, nød jeg også at modtage  postordre-kataloget og blive inspireret. Sidenhen nåede butikken at have flere forskellige beliggenheder og navne inden svigtende salg desværre betød døden for butikken.

5. Terminator 2: Judgment Day
Etteren af denne film begejstrede mig, så da 1991 bød på klips fra 2'eren i GNR-videoen "You Could Be Mine" måtte man jo "æde" musikken for at se disse klips. Snart kunne jeg lide musikken og med GNR fulgte Metallica, Pantera og så fremdeles. Man kunne derfor argumentere for at dette punkt skulle være #1, men metallen er jo i blodet, så jeg var helt sikkert blevet metalfan alligevel!

Og med dette sidste punkt, så lad os da lige rocke til 'You Could Be Mine':