Top 5 - Husk disse genstande til din metalfestival

Top 5 - Husk disse genstande til din metalfestival

Festivalsæsonen er over metalfolket igen, og med den er der mindst 5 uundværlige genstande, man ikke må glemme, før man vælter sig ud på betonen, ud i støvet eller ud i mudderet til lyden af ond musik. Vi har samlet dem her. 

Du har før bandet over, du ikke fik de ekstra tørre bomuldssokker med hjemmefra, eller også glemte du at få veganersnacken med, inden du ramte festivalpladsen. Det er dog ikke halvt så slemt, som hvis du glemmer noget af det følgende. I så fald er du et dårligt metalhoved and there will be raining blood. Your blood. Derfor skal du igen i år huske:  

1. Battlevesten/band t-shirten

Lige siden altid har den stået dig bi og fået dig i snak med fremmede, rare og plørestive folk på festivaler, tilmed både i regn og solskin. Din elskede battlevest har nemlig altid tjent som en ledestjerne af denim og farverige tekstilmærker i de helt rigtige nuancer af blodig rød og indvoldeblå. Hvilken type kriger ville du være, hvis du glemte dit battlearmor, inden du stod i pitten blandt andre krigere? Eller endnu værre, hvilken type fan ville du være, hvis du ikke støttede dit yndlingsband Red Warzawa helt oppe foran scenen iført dit allerkæreste eje, deres band t-shirt?  Ej, vel? Det ville bare ikke være okay.

2. Kontanter 

Mange store festivaler er gået helt væk fra at have pengeautomater på festivalpladsen. Bl.a. har man kunnet opleve en metalfestival som Wacken Open Air i Tyskland lancere ”cashcards” for at lokke gæster væk fra traditionelle kreditkort, der desuden længe har været svære at tage i brug i festivalens shoppinggade. Det samme gælder i år Copenhell, derfor – husk for satans skyld fysisk, ussel mammon, der slår til, når trangen til fedt merch melder sig. Ikke alle forhandlere fra Tyskland, Spanien og Italien har en kortterminal med i baglommen. 

3. Militærstøvler

Allerhelst de pansrede med metalsnuder, så du ikke mister tæerne i en moshpit og stålfast kan sikre, at ingen andre får fingrene ind under din støvle, efter du har stillet dig på plektret fra Ghost-koncerten. Overophedede festivaltæer er som bekendt også de lækreste, og det er sjældent en ordentlig festival uden et par onde vabler forårsaget af de raske zigzag-løbeture hen imod et af de tilstoppede festivaltoiletter. Converse-sko, go home!

4. Regnslag

Kan ofte erhverves på festivalen og skal helst  være i pink eller neongul, så du kan føle dig så metal som muligt. Udover at Vogue vil opsøge dig i regnvejr resten af dagen, er det også en umådelig god måde at sikre sig en siddeplads på, og så endda en tør en af slagsen. For, let's face it, få festivaler har øje for tiden mellem koncerterne, hvor man mest af alt har lyst til at slå røven i sædet og slippe for den overflødige del af programmet, hvilket kan være svært, når man slås om pladsen med mindst 15.000 andre.  

5. Program

Hvem spiller, hvor hvornår? Og hvad hulen går det dér nye område med torturinstrumenter ud på? Det går måske aldrig op for dig, før du erhverver dig et festivalprogram, og får det tatoveret på inderlåret. I ganske få tilfælde kan mindre gøre det, og så har festivalen måske en app, så du slipper for at glemme dit printede hjemmeeksemplar nede i den fedtede, ølgennemvædede pølsebod. Husk at gå på opdagelse i programmet, for er der noget værre end at komme hjem fra festival og opdage, at man kunne have hilst på Lækre Jens himself i Signing Session-standen, eller at din tilstedeværelse til en happening på campingpladsen kunne have ændret dit liv for altid? Næppe. 

Ha' en god festivalsommer. Få evt. mor til at køre dig hjem, dit fulde svin.