Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 – Wacken graver dræn!

Populær
Updated
Top 5 – Wacken graver dræn!

Wacken Open Air har omsider indset det, enhver bondeknold har været klar over i årtier. Dræn er vejen frem. Så her er fem tørskoede grunde til at tage dertil igen.

De seneste år har Wacken Open Air været ramt af dårligt vejr. Det har gradvist smadret markerne i en sådan grad, at især 2014, 2015 og 2016 blev mudrede. 2015 var uden sidestykke det værste, vi nogensinde har set på en festival. Vandmasserne og mængderne overgik selv den berømte og berygtede Roskilde 2007.Nu har arrangørerne omsider taget konsekvenserne heraf og begynder at grave dræn. I denne video kan man se første fase af det arbejde, der skal sikre pladsen foran scenerne. Her ses firmaet Wavin gøre deres maskiner klar til at blive gravet ned, alt imens der foretages en grundvandssænkning, idet grundvandet står højt i det område, hvilket er med til at forklare, hvorfor Wacken så hurtigt bliver omdannet til en mudderpøl efter kun en smule regn. Der har simpelthen ikke været nogen steder, vandet kan løbe hen.

Det bliver der nu, og det er vi ekstremt glade for. Vi har rapporteret fra Wacken Open Air siden 2004 og har flere gange flirtet med tanken om, at nu må vi tage en anden, stor udenlandsk festival i stedet for. Bloodstock, PartySan, Hellfest, Summer Breeze, Brutal Assault etc. har alle været seriøst overvejet flere gange som afløser. Men med Wackens seriøse tilgang til forbedringer har vi fundet fem gode grunde til at tage dertil igen.

1. Ro i sjælen

Nu behøver vi ikke bekymre os om, hvorvidt en forhjulstrukket lille blikspand, hvis motorkraft og manglende hjuldimension er plaget af danske registreringsafgifter, kan trække sig fri af den pløjemark, som den har stået på i en lille uges tid. Forhåbentlig bliver det nu mere bekymringsfrit.

2. Vores fotograf kan anskaffe sig en bil af normal højde

Længe har han overvejet en Land Rover eller Toyota Land Cruiser med en frihøjde på et sted mellem 50 og 150 centimeter. Nu kan han i stedet igen tillade sig at drømme om en mere asfaltklæbende variant til sine daglige gøremål.

3. Ikke mere halm på festivalpladsen

Der var noget særligt ironisk over, at man i 2007 på Wacken Open Air spredte halm for at suge noget af det vand, der var på festivalpladsen. Så kom solen frem og tørrede pladsen godt op. En uopmærksom ungersvend, måske endda en smule påvirket af alkohol, smed et cigaretskod, og pludselig stod pladsen i flammer. Så måtte brandvæsnet ud og slukke branden, hvilket kun gjorde pløret oppe foran de store scener endnu mere dyb.

4. Tørskoet lørdag

Som festivalen skrider frem, bliver underlaget selvfølgelig værre og værre, når et sted mellem 70.000 og 100.000 dagligt går frem og tilbage og træder muddermassen op. Der bliver simpelthen pløjet kontinuerligt i alle de lyse og mørke timer af døgnet på sådan en festival. Så når man rammer lørdagen, har det ofte været nødvendigt at iføre sig gummistøvler, der først knækker ved knæene, for at sikre sig mod skyttegravsfødder. Nu kan vi måske igen finde sandalerne frem!

5. Vi kan se, hvem der har skidt i bukserne

Når man går i ankelhøjt mudder, er det umuligt ikke at komme til at sprøjte lidt med den klistrede masse, mens man kæmper sig fra teltet op mod scenekanten for at ryste det fedtede garn til lidt pigtrådsmusik. Det afstedkommer unægtelig også nogle stænk på de klæder, man har iført sig. Og til sidst ligner det, at alle har deltaget i øllebrødskrigen, og ingen kan se, hvem der bare har været uheldig med mudderet, og hvem der rent faktisk har besudlet sig i enten trods mod de til tider rengøringsforsømte toiletvogne eller bare ikke nåede at finde en kumme, førend trangen overmandede knibeøvelserne.

Vi ses til Wacken Open Air 2017. Emperor har allerede sagt, at de kommer og spiller 'Anthems to the Welkin at Dusk'. Det må vi ikke gå glip af. Det var virkelig godt i både 2006 og 2014. Det ser endda ud til, at vi får lov at se og høre dem i H20-sandaler. Så bliver det ikke mere kvlt!

P.S.: Der er stadig billetter tilbage.

Menu