Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Ugens top 5 - Helloween

Populær
Updated
Ugens top 5 - Helloween
Ugens top 5 - Helloween
Ugens top 5 - Helloween
Ugens top 5 - Helloween
Ugens top 5 - Helloween

Helloween er blandt konger og kejsere af den overvejende tyske disciplin, der hedder power/speed metal og kan fejre 25års jubilæum, hvilket de gør ved at nyfortolke gamle numre. Det anmeldes i næste NRGMagazine, og i mens funderer storfan Anders Molin over Helloweens særeste tiltag.

Kunstner
Titel
Helloweens underligste stunder
Dato
01-03-2010
Forfatter

1.    Perfect Gentleman
Sjov tekst om at være umådeligt galant, men ærligt talt en anelse useriøst, også fordi det er serveret med en sær fløjtemelodi i baggrunden – dog også stærkt fængende hele vejen.

" target="_blank">2.    Heavy Metal Hamster
”Heavy! Tjek! - Metal! Tjek! - Hamster!?! Hvorfor nu det?”
Det er mærkeligt, underligt, skørt, tåbeligt, uforståeligt, men indenfor genren en udmærket sang, der bare har et sært tema.

" target="_blank">3.    Vindmill
Muligvis kan det være tænkt som en hyldest til Don Quixote og hans kamp mod vindmøllerne, men ærligt talt er græskarhovedernes pianotunge nummer alt andet end metal og en anelse fjollet.

" target="_blank">4.    Laudate Dominum
Ja, en sang på latin! Hvorfor?
Sangen fra ’Better Than Raw’ er formentlig en hyldest til en eller anden fjollet religion, men alligevel. Det omkranses af en ækel glød af happiness, der slet ikke matcher resten af den forholdsvist dystre plade.

" target="_blank">5.    All My Loving
Fra den lettere spøjse coverplade ’Metal Jukebox’. The Beatles i en hidsig version er præcist lige så dumt, som det lyder. Hvorfor forsøger fans af Liverpool-bandet dog at smadre nummeret? Til gengæld er Bowie klassikeren ’Space Oddity’ fra samme skive slet ikke ringe.