Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Melankolsk sommerbrise

Populær
Updated
Melankolsk sommerbrise
Jævn koncertoptagelse fra de svenske mørkemestre Katatonia. De svenske mørkerockere og mestre i melankoli smider nu en dobbeltpakke på gaden. Den består af næsten en times liveshow fra bandets koncert på den tyske Summerbreeze-festival sidste år. Koncerten er nu samlet på både cd og dvd.

Man får 11 numre, hvoraf hovedvægten er lagt på det nyeste album samt det fede "Viva Emptiness". Lydmæssigt leveres det samme på cd som på dvd – dog kan man på dvd’en vælge surround-indstilling. Lyden er udmærket, men studieindspilningerne er da at foretrække. Publikums indflydelse på optagelsen er minimal, så resultatet er blot en slags "best of" i dårligere lyd end på studieskiverne.

Det visuelle billede er udmærket og der skiftes mellem en del forskellige vinkler, men det er dog tydeligt, at bandet ikke har budget til at lave optagelser som f.eks. Metallica og Slipknot. Katatonia fanger næppe nye fans med denne udgivelse – dertil er den for lidt spektakulær – men den er en velkommen pause, mens der ventes på næste genistreg fra Jonas Renkse og co.

Kunstner
Titel
Live Consternation
Distributør
Karakter
3