Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Forrygende, flot og fængende

Populær
Updated
Forrygende, flot og fængende
Forrygende, flot og fængende

Within Temptations seneste par album har måske ikke helt haft samme format som udgivelserne fra 00’erne. Men bandet formår stadig at brænde igennem på livefronten, når det skal være.

Titel
Let Us Burn - Elements & Hydra Live In Concert
Dato
14-11-2014
Genre
Trackliste
1. "Intro"
2. "Iron"
3. "In the Middle of the Night"
4. "Faster"
5. "Fire and Ice"
6. "Our Solemn Hour"
7. "Stand My Ground"
8. "Angels"
9. "Sanctuary (Intro)"
10. "The Last Dance"
11. "Say My Name"
12. "Candles" (featuring George Oosthoek)
13. "Sinéad"
14. "The Promise"
15. "Mother Earth"
16. "Ice Queen"
17. "Stairway to the Skies"


Hydra Concert

1. "Intro"
2. "Let Us Burn"
3. "Paradise (What About Us?)" (featuring Tarja on screen)
4. "Faster"
5. "Iron"
6. "Edge of the World"
7. "In the Middle of the Night"
8. "Dangerous" (featuring Howard Jones on screen)
9. "And We Run" (featuring Xzibit on screen)
10. "Stand My Ground"
11. "Covered by Roses"
12. "Mother Earth"
13. "What Have You Done" (featuring Keith Caputo on screen)
14. "Silver Moonlight"
15. "Whole World Is Watching" (acoustic)
16. "Sinéad" (acoustic)
17. "Ice Queen"
Karakter
4

Within Temptation er popularitetsmæssigt større end nogensinde. Seneste album, ’Hydra’, fra januar i år opnåede mere end et dusin top ti-placeringer i Europa. Det kan så godt være, at musikken er blevet lidt mere poppet og letmetallisk, end det var tilfældet på de første album, hvor der i højere grad stadig var plads til Robert Westerholts dystre growl som kontrast til Sharon den Adels følsomme sopran.

Men med det katalog af sange, som bandet kan gribe fat i til koncerter, er der rigeligt til at skabe fine liveforestillinger og liveindspilninger.

Den nyeste live-dvd ’Let Us Burn’ indeholder to koncerter. Der er tale om 15-årsjubilæumskoncerten ’Elements’, optaget i 2012 i Antwerpen i Belgien, og en koncert fra ’Hydra’-turneen fra Amsterdam fra maj 2014.'Elements'-koncerten

’Elements’-koncerten er med symfoniorkester, kæmpe kor, artister, gamle medlemmer, gæster og hele svineriet, hvor ’Hydra’-koncerten er en smule mere traditionel.

Med hensyn til ’Elements’ kan man naturligvis med god grund anføre, at Within Temptation allerede har udgivet en dvd med en koncert med orkester i form af ’ Black Symphony’ fra 2008. Der er da også en række lighedspunkter, udover at der er kommet en række nyere sange til.

Men resultatet er nu temmelig flot. Det visuelle udtryk viser tydeligt, hvordan Within Temptation i 2012 var et endnu større navn end fire år tidligere. Sceneopbygning, lys og effekter er i den grad blevet opgraderet.

Siden 2012 har der været tre guitarister i Within Temptation. Udover stifter og bandleder Robert Westerholt er det Ruud Jolie, der kom med i 2001, og seneste tilkomne Stefan Helleblad. De tre guitarer giver naturligvis mulighed for en aggressiv rytme. Men det giver sig også udslag i lidt scenegimmicks. Ved ’Elements’-koncerten er man således mere end 10 minutter inde i koncerten, inden Robert Westerholt vier sig – dalende ned fra loftet på en platform.
På ’Hydra’-optagelsen er han så helt forsvundet. Men mere om det nedenfor.

Det står fast, at Within Temptations største aktiv fortsat er og bliver Sharon den Adel i den musikalske forgrund. Efter mere end 15 år i bandet synger hun stadig fremragende og har en scenekarisma, der er unik. Så må man leve med, at det ikke er altid, at hendes kostumevalg er helt ideelt. På ’Elements’-optagelsen tonser hun eksempelvis rundt i noget, der ligner et jernstativ udenpå sorte trusser. Det er ikke så sexet, som det i nogens fantasi måske kunne forekomme.

Hydra koncerten

Som anført, så er Robert Westerholt overhovedet ikke at spotte på ’Hydra’-optagelsen (han var faktisk en anelse med på den ene af de to dage i Amsterdam, hvorfra optagelsen stammer). Det er ved grundig research opklaret, at han i perioder kvitter turnélivet og tager forældreorlov for at tage sig af sine og Sharons tre unger. Det ville Keith Richards sgu nok aldrig have budt The Rolling Stones, men man må jo da anerkende denne prioritering, idet det kan tilføjes, at han nok også bedre kan undværes ved koncerterne end konen.

’Hydra’-koncerten er også en fin koncert. Den indeholder naturligvis en række sange fra ’Hydra’-albummet i form af bl.a. ’Let Us Burn’, ’Paradise (What About Us)’ (hvor Tarja Turunen synger med på storskærm, hvor storskærmselementet nok skal dele vandene), ’Dangerous’ og ’And We Run’. Men naturligvis bliver der også plads til klassikere som ’Stand My Ground’, ’What have You Done’ og naturligvis både ’Mother Earth’ og ’Ice Queen’.

Desværre er der ikke blevet plads den bedste sang fra ’Hydra’-albummet, ’Tell Me Why’, ligesom superklassikeren ’Deceiver of Fools’ ikke er at finde på nogen af de to koncerter. Til gengæld skal fremhæves en fin version af ’Our Solemn Hour’ på 'Elements'-delen.

Alt i alt må det konkluderes, at ’Let Us Burn - Elements & Hydra Live In Concert’ er en visuelt flot dvd, der er klippet rigtig godt samme og må være et oplagt julegaveønske for Within Temptation-fans. Og andre tager bestemt heller ikke skade af at kigge med.

Menu