Store metaldag

Populær
Store metaldag
Suffocation var bedre end hovednavnet Napalm Death på den ugudelige, 6/6 i Aalborg. Det var den 6/6 lagt op til en fed metalkoncertaften i Danmarks metalhovedstad; Aalborg. Alle bands er set endnu stærkere, men der var bestemt ingen af navnene der skuffede.

Første band på scenen var de unge knøse fra Warbringer. En hård omgang death'n'thrash. En hektisk koncert på en lille halv time med et band der gav den hele armen. De er unge, materialet stadig ukendt, men der er bestemt potentiale. De forstod i hvert fald at varme publikum op før aftenens reelle hovednavn dukkede op.

Aftenens næste indslag var den amerikanske death/grind guder fra Suffocation (bill.). Siden deres første optræden i 9000 (tilbage i 1995 på et stopfyldt 1000Fryd med begge ydmyge anmeldere blandt de heldige) har de haft en solid fanbase i det nordjyske – og en stor del af disse var mødt op for at growle med på klassikere som "Pierced from Within", "Catatonia" og "Effigy of the Forgotten". Suffocation gik klart fra scenen som aftenens vindere, og det selvom forsanger Frank Mullen havde sagt han var lidt sløj. Det var ingen slinger i valsen, så hvis man bare tilnærmelsesvis er til death/grind, så var dette et brag af en koncert.

Napalm Death sluttede aftenen af med en god times koncert. Klassikere som "Suffer the Children", "Scum", Dead Kennedys-coveret "Nazi Punks Fuck Off" og "Siege of Power" blev leveret med den klassiske vildskab som Napalm Death er blevet berømte for. ND er som pressematerialet forud for aftenens show proklamerede "The Godfathers of Grindcore"! Hurtigt, brutalt og... ja, hurtigt! Bandet virkede en smule trætte, men holdt fanen højt i lidt over en time. De nåede ikke samme højder Suffocation, men deres klasse og over 20 års erfaring fornægtede sig ikke. Med så godt et bagkatalog kan man faktisk heller ikke skuffe voldsomt.

Kunstner
Titel
Suffocation
Koncertarrangør
Karakter
4