Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Sultne Metallica, glubske nordmænd – 2

Populær
Updated
Anderledes andendagsgilde Dagen efter sydede Oslo Centrum og senere Spektrum af den samme utrolige stemning som dagen før. Ganske sikkert var der også mange gengangere blandt dag 2's publikum, og for dem (os!) var det svært opløftende at Metallica simpelthen lagde ud med seks numre som slet ikke var til stede i den første aftens sæt! Og så med et ultrahårdt udlæg i top tonsethrasheren ”Fight Fire With Fire”, inklusive det akustiske intro… aaaasch, hvor fedt! I alt otte andre numre i forhold til aftenen før, og så virkede Metallica lige den ekstra gang tætte og sprudlende på denne aften, hvor Metallica endda havde overskud til at byde på en livemæssig verdenspremiere i form af den tørre og tunge, ”Dirty Window” fra ”St. Anger” albummet.

Og hvor stjernestort er det ikke at indlemme otte nye numre i forhold til aftenen før?? Ved ikke om der overhovedet findes andre bands på dette major niveau, der har formatet til at kunne lave sådanne afvekslende dobbeltshows på samme suveræne facon? Jeg tvivler.

Og lad så undertegnede slutte denne hævilystige liverapport med at hylde det allerondeste nummer (af mange!) på de to aftener: den anden aftens ”The Thing That Should Not Be”, som er essensen af det fedeste ved Metallica - tyngde, passion og atmosfære - og et af ganske få numre, der kan sparke den dybe røv på selveste Black Sabbath. Nuff said!


Og lad os ellers håbe at energien og spilleglæden – og den enorme begejstring fra de forrygende nordmænd - også vil gøre Parken-koncerten den 26. maj til en monsterbegivenhed. Tænk om denne danske koncert ville kunne matche Roskilde-demonstrationen fra i sommer… eller blot et af disse to første par ”St. Anger Indoor” brag fra den norske hovedstad.

Kunstner
Spillested
Dato
03-12-2003
Genre
Trackliste
Fight Fire With Fire
Fuel
Ride The Lightning
Fade To Black
The Thing That Should Not Be
Frantic
Creeping Death
Dirty Window
Sad But True
One
Blackened
--------------
Harvester of Sorrow
Nothing Else Matters
Master Of Puppets
--------------
St. Anger
Enter Sandman
-------------
So What!
Whiplash
Karakter
5