Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Super show fra Nordens bedste

Populær
Updated
Super show fra Nordens bedste
Fortryllende Dimmu Borgir koncert i Hamburg, med seriøs support fra Hypocrisy. En tur til det indre Hamburg startede med en lang tur ned af den danske motorvej, og 1½ time på den tyske. Et pitstop ved Otto Duborg, og der blev hentet Smirnoff Ice, Red Bull og dåsebajere nok til en mindre krig. Da vi kom ind midt i Hamburg kørte vi overraskende lige til Markthalle, som spillestedet hedder. Det ligger kun 100 m. fra Hovedbanegården, så det er let nok hvis man arriverer med tog (ligger i forlængelse af bagsiden af banegården).

Da vi kom ind omkring kl. 21 gik der forbløffende kort tid inden det første band, Norther, startede op. Det var en værre gang anonym black metal, hvor nogle af soloerne blev spillet af manden med keyboardet. Wazzup with that?! Keyboardet skal fan’me kun skabe stemning, ikke vikariere for guitaristen. Sceneshowet var også noget tamt. Ingenting overhovedet. Det var kun forsangeren, som samtidig også var rytmeguitarist, der formåede at hoppe lidt frem og tilbage, headbange lidt løst og fast – men ellers ingenting. Jeg stod til sidst bare og ventede på de ville holde op igen, således jeg kunne få tilbedt de svenske guder fra Hypocrisy.

Og så kom de. Koncerten jeg har ventet på siden 1993 da jeg hørte ”The Fourth Dimension” for første gang, og faldt pladask for Peter Tägtgrens skumle lyd. Rent tilskuermæssigt kunne man vist også godt ane, at de 700 fremmødte ikke kun var der pga. Dimmu Borgir. Det var fyldt helt op nede i mosh-pitten, og jeg stod da selv med helt fremme. Dette skulle opleves helt tæt på. Ikke overraskende startede de ud med introen til ”Abducted” skiven, og fortsatte over i ”Roswell ’47” som velsagtens er en klassiker i Hypocrisy-regi. Derefter spillede de også "Buried" og "Killing Art" fra ”Abducted” skiven, samt "Apocalypse" fra ”The Fourth Dimension” skiven. Sangen "Left To Rot" blev også spillet, samt en håndfuld af de ældre. I blandt de lidt nyere sange valgte Tägtgren at give os fans en forsmag på hvad der snart kommer. Bandet skal i studiet efter denne turné, og de spillede en af de nye sange for os som afsluttende nummer. Det hedder "Eraser" og virkede ganske godt. De har aldrig spillet det før, og koncerten i Hamburg er den første for Hypocrisy på turneen med Borgir, og det bar deres show også præg af. De var en anelse rustne, men ikke værre end de sparkede seriøst røv. Jeg var helt færdig da de stoppede. En lille drøm var gået i opfyldelse. At headbange sammen med ingen ringere end Peter FUCKIN Tägtgren, er, i min verden... stort!!

[img]http://heavyjam.dk/img/429.jpg[/img]
Da scenen så blev lavet lidt om til Dimmu Borgir åbnede de ellers ballet for alvor. Trommerne blev rykket helt ud til venstre, og keyboardet op til højre, således de kunne lave en slags trappe som forsanger Shagrath kunne komme tronende ned af som intro. De åbnede med sangen ”Allegiance” fra den seneste ”Death Cult Armageddon”, og fortsatte med bl.a. "Cataclysm Children", "Vredesbyrd" og "Progenies of the Great Apocalypse" fra samme album. Sange som "Spellbound by the Devil", "Kings of Carnival Creation", "Indoctrination" og "Reptile" var blandt de store hits i settet, og der blev ikke sparet på hverken headbanging, crowd-surfing og hvad vi ellers har under Dimmu Borgirs set. Det holdt hele vejen til banken!

Shagrath og co. fyrede den maksimalt af foran knap 700 tændte tyskere - og danskere, da jeg i køen udenfor kunne høre jeg ikke var eneste dansker der havde taget turen til millionbyen. Borgir valgte naturligvis at afslutte med deres bedste sang til dato: "Mourning Palace" fra ”Enthroned Darkness Triumphant”, der sjovt nok i min bog også stadig står som deres bedste album til dato. Da de hev den ud af ærmet som afslutter kogte Markthalle nærmest over. Gulvet rystede, da alle stod og hoppede, og jeg var da også en anelse hæs efter at have skrålet med hele vejen igennem. Dimmu Borgir er entertainere der formår at levere et sceneshow med corpse-paint, læder, masser af barske nitter og alt hvad der hører til når man skal se rigtig onde ud. De er uden tvivl Norges bedste metalband p.t., og de gjorde deres rygte ære.

Jer der vælger at nappe showet i Malmö senere på måneden*) har noget at glæde jer til. Det var en rigtig fed koncert, og man kan kun begræde, at de ikke vælger at stoppe i Danmark. Skulle jeg give karakter for aftenen ville Norther får et stakkels 5-tal, Hypocrisy et stort 10-tal og Dimmu Borgir et velfortjent 11-tal. Underholdning som underholdning er når vi snakker black- og deathmetal.

*) Dimmu Borgir gæster Øresunds-regionens måske fedeste rockklub, KB (Kulturbolaget), tirsdag den 28.10, men ifølge KB's hjemmeside er der p.t. kun få billetter tilbage.

Kunstner
Titel
Dimmu Borgir
Karakter
5