Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

To slags rock'n'roll

Populær
Updated
To slags rock'n'roll

Overraskende god koncertaften, melder Emil Svendsen om Volbeat og Barcodes dobbeltkoncert i lørdags i Lille Vega.

Kunstner
Spillested
Dato
05-05-2005
Forfatter
Karakter
4

Da Volbeat gik på troede jeg først jeg var gået galt, for der var virkelig kun de famøse to-ludere-og-en-lommetyv, men folk kom da sivende uden at antallet nåede op på det helt store. Måske var det det gode vejr, og deraf affødte grillorgier der holdt folk væk, men værst for dem, for det blev en rigtig god aften, der på to meget forskellige måder faldt ind under begrebet ”rock'n'roll”.

Herrevokal

Volbeat er et Københavnsk band fra 2001, der er opstået på af resterne af Dominus. Deres stil er en blanding af tidlig rock'n'roll og sen-metal. Skal man sammenligne dem med nogen, tænker jeg på Kilgore (et hedengangent og skamløst overset sen-90'er band fra USA's østkyst - Red.), "Load/Reload" Metallica og Disturbed, hvis man ser man bort fra vokalen. Forsangeren, Michael Poulsen, synger med en hel ren vokal og en mørk klang, i stil med Elvis og Tom Jones. 

Forvrængningen var til koncerten af en mere god gammeldaws, røragtig slags, men det samlede lydbillede blev dog ført op i tiden af et massivt dobbeltpedalarbejde. Denne blanding fungerer ret godt, og det er fedt at der er en sanger der bruger denne rene og fyldige herrevokal i metalmusik. 

Én irriterende ting ved Volbeat er deres covernumre af 60'er pophits, som eksempelvis ”Only wanna be with you”, der med den forvrængede guitar til trods, bliver fremført rimeligt tro overfor originalen. Når man har et så godt egetmateriale som de har, synes jeg ikke at der er grund til at låne andres numre – slet ikke, hvis ikke man laver så meget om på dem, at de bliver ens egne. 

Alt i alt spiller Volbeat en meget original no-nonsense-metal med et vellykket indslag af rock'n'roll. Og cool nok var de, til ikke at lade sig gå på af det lave fremmøde.

Hårdkogt fristil

Et af de store band i den danske undergrund, og som også har fået en del international opmærksomhed og anerkendelse, er det århusianske band, Barcode (bill.). Barcode har 10 år på bagen og spiller en stil de selv kalder "freestyle hardcore". 

Besætningen består af fem herrer, hvor man genkender den ene guitarist (i dette lineup hedder han Dr. J) som forsangeren i Hatesphere. Men selvom bandet havde én dedikeret sanger, Butch, var stort set hele bandet inde over noget mikrofonarbejde, og det var imponerende hvor tight de spillede taget i betragtning hvor mange der kommer til fadet, stemme og instrumentmæssigt. 

Lyden var tyk og tung og gav mindelser til tidlig Anthrax – en lyd som vel egentlig bevæger sig væk fra egentlig hardcore? At bandet er fra Århus lades der ikke megen tvivl om, med deres ret uhøjtidelige jyske tilgang til publikum og alt andet end den rock'n'roll attitude, de leverede koncerten med - så det var spilleglæde i sin reneste form. 

Jeg skal ærligt indrømme at "true hardcore" ikke rigtig fanger mig, så jeg havde ikke alt for høje forventninger til koncerten. Dog må jeg krybe til det omvendte kors og bekende at Barcode virkelig tog fusen på mig, for det var en fandeme en fed (skal vist udtales ”feij”) koncert! 

Deres musik hører ikke til den allermest avancerede – det gælder bare om at få den ud over scenekanten, og det fik de. Min lillehjerne kan i hvert fald ikke få armene ned igen.

Menu