En halvflad omgang

En halvflad omgang
Max og Igor Cavalera skuffede live i Pumpehuset i kølvandet på deres glimrende debutalbum. Navnet Cavalera burde klinge bekendt i alle metalører, for det er nemlig efternavnet på de to brødre Max og Igor, der var med i det oprindelige Sepultura – det nok største thrash (og senere tribal/groove) metalband uden for den engelsksprogede verden.

Efter mange genvordigheder der førte til at Max forlod Sepultura for at danne Soulfly, har de brasilianske brødre fundet sammen igen og udgivet den glimrende skive, "Inflikted", som de nu turnerer Europa rundt med.

Det var da også alle numrene herfra (eller næsten da), der blev disket op med i Pumpehuset garneret med nogle af de gamle Sepultura-ting for at fylde tiden ud. En coverversion af Motörheads "Orgasmetron" kunne det også blive til, uden dén nåede originalen til sokkeholderne. Numrene er i sig selv udemærkede, hvis man kan lide pågående og simpel metal, og set isoleret lover de godt for fremtiden for Cavalera-familien.

[img]http://heavyjam.dk/img/2426.jpg[/img]Trods Max' brutale guitartekniker (bill.), var lyden hele tiden helt igennem forfærdelig - trommerne var alt for høje. Stod man tæt på scenen, blev problemet endnu værre, fordi den gode Igor hamrer så hårdt, at man kan høre trommerne akustisk gennem al den elektriske fortærkning.

Nede bagerst var lyden noget bedre, men intensiteten som de forresstående oplevede, nåede ikke ned på baglinjen. Dér forekom koncerten noget middelmådig og Max som, med sin evigt forvrængede vokal og sin frisure der efterhånden består af cirka to kager af dreadlocks, fremtoner som en blanding af Anders Lund Madsen og en brøleabe frisk ud af Amazonas.

Besøget af Cavalera Conspiracy må siges at være en mild skuffelse, set i forlængelse af deres debutudspil. Koncerten nåede i hvert fald aldrig at komme over det jævne.

Titel
Cavalera Conspiracy, Pumpehuset, Kbh. d. 24. juni 2008
Spillested
Dato
24-06-2008
Forfatter
Karakter
3