Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

RMF'22: Frygteligt navn, fedt show

Updated
_XJD4109
_XJD4119
_XTD3989
_XJD4103

A Horrible Death to a Horrible Man var måske et af de mere aparte bandnavne, men deres koncert på Royal Metal Fest var god!

Dato
02-04-2022
Genre
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

Det københavnske band A Horrible Death to a Horrible Man er ikke så mundret som Slayer eller Baest. Ej heller er musikken lige så nem at fordøje. Deres dystre noise rock kræver lidt, at man accepterer præmissen om, at det her er aparte af flere årsager end bare det skøre navn. Musikken er lige dele sludge, post-rock og shoegaze, og man fristes til at sige, at der er lige så meget Queens of the Stone Age, som det er Loveshop og sågar Baroness. 

For det er drømmende og melodisk. Stemningerne får lov at flyde, og det fungerer godt. På Türkis stimler folk sammen og lader sig rive med, hvor det mere er lukkede øjne end moshpits, der dominerer spillestedet. Bandet formår at åbne den drømmende stemning for publikum, der lader sig forføre, når A Horrible Death to a Horrible Man spiller deres musik.

De åbner med 'First Light' og 'Too Soon' fra deres plade fra 2019, der også blot hedder 'First Light', hvorefter de går videre i 'Falls', 'No Stranger' og til sidst 'Other'. Hvad der umiddelbart virkede som en spøjs booking på Royal Metal Fest 2022, viser sig at være en af lørdagens bedre. Markant anderledes end resten af programmet og heldigvis for det.

Så må vi leve med, at man lige skal trække vejret hver gang, man skal nævne bandets navn. A Horrible Death to a Horrible Man tog fra Aarhus med en sonisk afdæmpet, men ikke desto mindre stor sejr. 

Menu