Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Noget nyt og specielt på RMF

Populær
Updated
Noget nyt og specielt på RMF

Vi interviewede Jakob Batten fra Illdisposed, der snart kommer med ny plade, som de løfter lidt af sløret for på Royal Metal Fest. Og så er der også guf til dem, der var på festivalen for præcis 10 år siden.

Kunstner
Fotograf
Jacob Dinesen

Illdisposed har en ny plade i støbeskeen. Den hedder 'With The Lost Souls On Our Side' og udkommer i juni måned. Illdisposed skal også spille på Royal Metal Fest i weekenden i Aarhus, hvor de har tænkt sig at afprøve lidt nyt materiale på publikum. Men Jakob Batten afslører også, at de har lidt i ærmet til dem, der deltog på selvsamme festival for præcis 10 år siden. Det og meget mere i interviewet, som vi bringer her:

Hvordan går det?

- Tjooo, sådan overordnet går det skam ok. Men lidt ondt gør det jo altid, når man kommer op i årene. Der har været lidt rod med betændelse i akillessenen, og her forleden sagde det satme knæk, da jeg bukkede mig ned for at snøre mine sko!

I er klar med jeres 11. studieplade om kort tid. Hvad kan jeres fans forvente af den plade?

Er det virkelig kun den 11.? Nu har jeg lige lavet fem andre interviews og bildt folk ind at det er den 13. Tror også jeg kom til at skrive det i biografien til pladen. Satans også. Men du kan i hvert fald forvente en plade, som er mindst lige så god som vores ringeste plade. Og den har også bedre lyd. Egentlig er jeg ret glad for den, der er sgu skrald på! Ved godt, at folk tænker, at jeg er fuld af løgn, fordi de har hørt det første nummer, vi sendte ud. Men jeg sværger – der er skrald på!
 
Hvad har været jeres inspiration for at skrive musik og tekster til den nye plade?

Dagligdagen såmænd. Så som du sikkert har regnet ud, har vi en dagligdag, der overgår de flestes!
 
Hvordan foregår forarbejdet med en plade i Illdisposed? Hvem starter med at skrive? Hvem bidrager? 

Det er Ken og jeg, der har skrevet musikken denne gang, og Bo har derefter skrevet teksterne.

Hvornår og hvordan beslutter I jer for, at nu er det tid til at gå i studiet?

Vi indspiller altid en præ-produktion af de nyskrevne numre, så vi kan høre, om de holder, og så Bo har noget at skrive tekster efter. Normalt vil pladeselskabet gerne have en ny plade ud efter ca. halvandet år. Det har heldigvis også passet meget godt med den tid, vi har numrene klar på. Det er ikke noget, vi går så meget op i, men når vi nu er ved at have en seks-syv nye numre klar, kan man begynde at overveje at booke tid i studiet nogle måneder fremme.
 
Hvorfor valgte I at genindspille lige netop 'Life Equals Zero' og 'Reversed' fra "Four Depressive Seasons?

Fordi det er pissefede numre, som godt lige kunne trænge til en opstrammer. Der er lidt af en ”sejler op ad åen”-stemning på den første plade, så vi ville bare lige prøve at spille dem nogenlunde tight.
 
Hvad er jeres planer efter pladen er udkommet d. 27. juni? Turné?

Vi tager på turné i Europa, når festivalsæsonen slutter. Vi har ikke helt besluttet, om vi starter med en headlinerturné, eller om vi skal teame op med et andet band og køre noget co-headliner-halløj. Men afsted, det skal vi.
 
I spiller jo på Royal Metal Fest i Aarhus næste weekend. Hvad kan tilskuerne til den festival se frem til, når I går på scenen? Bliver der luftet nye numre?

Det bliver luftet lidt nyt, og der bliver også lidt godt til dem, der så os på selvsamme festival for præcis 10 år siden.
 
Hvorfor har I valgt Lasse Hoile til at lave jeres cover?

Fordi han har en helt anden tilgang til det end de fleste andre. Normalt vil en death metal-plade jo have et cover med et eller andet, der dør og bliver sømmet op på en væg eller noget... Vores cover ligner noget, der kunne hænge nede på Aros. Det er på ingen måder typisk death metal, og det er fedt.
 
Hvor mange gange har du/I arbejdet sammen med Lasse?

Det må være fjerde gang, hvis du tænker på albumcovers. Han har også lavet en del bandfotos, en musikvideo, noget merchandise m.m.
 
Illdisposed tog igen til Tue Madsen og Antfarm Studios. Hvorfor? Og hvorfor tror du, at Tue er så populær?

Han er vel i bund og grund populær, fordi han laver fed lyd. Meget mere er der vel ikke i det. Men for vores vedkommende er han også bare behagelig at arbejde med. Han laver, hvad man gerne vil have, før man fortæller ham, at man gerne vil have det sådan. Så man slipper for en masse unødvendige diskussioner om ting, der skal laves om.
 
Hvornår arbejdede I første gang sammen med Tue?

'1-800 Vindication' var den første plade han mixede. Han har også lavet noget livelyd for os før det.
 
I år er 10-året for '1-800-Vindication'. Skal det fejres? Hvordan har I det med den plade? 

Det bliver i hvert fald fejret med en limited vinyludgivelse af pladen. Om der ellers skal ske noget, har vi ikke taget stilling til endnu.

Hvordan har I det med den plade? Hvad har den betydet for Illdisposed?

Den betyder da en hel del for os, det er for det første den bedst sælgende plade vi har udgivet til dato. Der er selvfølgelig delte meninger om, hvorvidt det er den bedste eller ej, sådan er det altid. Det er i hvert fald én af de tre bedste efter min mening.

Sidst men ikke mindst: Hvor har I den lydbid fra, der starter 'I Am What I Am'?

Adams æbler!

Så hvis du vil gøre lidt forarbejde, inden den nye plade udkommer, så skal der altså ses 'Adams Æbler' i hjemmebiografen. Derudover gælder det bare om at få indløst billet til Royal Metal Fest 2014, som afholdes på Atlas og Voxhall i Aarhus i weekenden, så du kan være med, når Illdisposed giver både lidt nyt og lidt specielt til deres koncert. 

Pladeselskabet har lagt en sang op fra den nye plade, som du kan lytte til her:

{qtube vid:=5bc6tkCmOd4}