Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Aerosmith for fuld smæk

Populær
Updated
Aerosmith for fuld smæk
Aerosmith for fuld smæk
Aerosmith for fuld smæk
Aerosmith for fuld smæk
Aerosmith for fuld smæk

Overraskende overvældende koncert med tilsyneladende revitaliserede Aerosmith.

Kunstner
Dato
10-06-2010
Genre
Trackliste
1. Love in an Elevator
2. Back in the Saddle
3. Walkin' the Dog
4. Fallin' in Love (Is Hard on the Knees)
5. Livin' on the Edge
6. Jaded
7. Kings and Queens
8. Cryin'
(TROMMESOLO)
9. Lord of the Thighs
(GUITARSOLO)
10. Stop Messin' Around
11. Don't Wanna Miss a Thing
12. Sweet Emotion
13. Baby, Please Don't Go
14. Draw the Line

Ekstranumre:
16. Dream On
17. Walk This Way
18. Toys in the Attic
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
5

Mange har sikkert fulgt forsigtigt med fra sidelinjen i den fejde, som har stået på mellem Aerosmiths to hovedpersoner Steven Tyler og Joe Perry inden for det seneste års tid. I august 2009 faldt Tyler ned fra scenen under en koncert, trak sig siden ud af vinterens turné og blev afhængig af den smertestillende medicin, han modtog efter behandlingen for faldet. Og så kørte rygterne om hans afgang fra Aerosmith pludselig.

Så sent som i januar var Joe Perry i gang med at lede efter en ny forsanger for Aerosmith, men i februar kaldte han pludselig Steven Tyler for den bedste frontmand nogensinde, samtidig med at Aerosmith blev offentliggjort som hovednavn på Englands Download Festival og til Sweden Rock.

Under disse omstændigheder frygtede man på forhånd det værste for koncerten. Skulle vi nu spendere to timer i selskab med to gamle bitre mænd spille MTV-ballader, mens de skævede surt ad hinanden? Nej, snarere tværtimod.

Fejden medførte en ægte indædthed fra Steven Tyler, der lignede og lød som en, der fandeme skulle vise Joe Perry, at han den ondtenlyneme ikke skulle søge en ny sanger bag hans ryg, mens Perry satme skulle vise Tyler, at han ved grød ikke bare sådan skulle vende sit band ryggen flere måneder i streg. Og under disse forhold leverede Aerosmith en formidabel fest af en koncert sat sammen af noget nær den perfekte sætliste.

Kun verdens mest irriterende sang 'I Don't Wanna Miss a Thing' og uudholdelige 'Jaded' udgjorde de eneste skønhedspletter. Ja, man tilgav sågar, at der midtvejs var indlagt en mildt sagt anstrengende og meget lidt subtil reklame for computerspillet Guitar Hero i Joe Perrys guitarsolo.

Overraskelser, funk og avantgarde

Ellers spillede det hele allerede fra start, hvor introbåndet med Bob Dylans 'Rainy Day Women #12 & 35' løb direkte over i tæppefaldet og en stærkt energisk levering af 'Love in an Elevator' efterfulgt af to tidlige overraskelser i form af tidsrejsen tilbage til 1976 og 'Back in the Saddle' samt søreme også debutpladen fra 1973 og coveret af 'Walkin' the Dog'.

Generelt var sættet vægtet på det blues-rockede – der var to numre fra 'Honkin' on Bobo'-pladen – og vi fik både 'Kings and Queens' og 'Draw the Line' fra den oversete plade af samme navn, mens Joey Kramers Buddy Rich'ske trommesolo minsandten flød over i 'Lord of the Thighs'.

Men koncertens egentlige højdepunkt var nok 'Sweet Emotion', hvorunder Aerosmith over otte minutter bevægede sig fra funk over avantegarde (i Joe Perrys brug af thereminen) til klassisk rock af den suveræne klasse i form af den indlagte reference til Hendrix' 'Third Stone from the Sun'. Sådan!

Sweden Rock, ikke Randers Stadion

Og som om det ikke var nok, så toppede ekstranumrene næsten det ordinære sæt først med en hårrejsende smuk 'Dream On', siden obligatoriske 'Walk This Way' og til sidst forrygende 'Toys in the Attic'. Så var der lagt i oven til den store nattefest, hvis da ikke bare de helvedes træmænd (svensken) var af den overbevisning, at man nok hellere må lukke hele pladsen og alle barer klokken to!

Med Aerosmiths koncert på Sweden Rock lærte denne anmelder, at skal man se dinosaurer, så skal det være på Sweden Rock, hvor publikum er til gammeldaws pikrock og ikke på et stadion i Randers, hvor publikum er til Madonna, Meat Loaf og – føj, for den lede! – 'I Don't Wanna Miss a Thing'.

Årets overraskelse og bedste koncert på Sweden Rock.

Se Aerosmith spille 'Sweet Emotion', 'Dream On' og 'Walkin' the Dog' på Sweden Rock her: