AMF'13 - Hatesphere

Populær
AMF'13 - Hatesphere

At satse på Hatesphere er en sikker vinder på Aalborg Metal Festival, der sent fredag aften gjorde præcis det, de skulle: levere varen.

Kunstner
Dato
07-11-2013
Trackliste
Murderlust
500 Dead People
Iconoclast
The Wail Of My Threnode
Ressurect With A Vengeance
Let Them Hate
Bloodsoil
Fear Me
Oceans Of Blood
The Coming Of Chaos
The Violent Act
Disbeliever
The Sickness Within
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
3

Det var med lige dele ærefrygt og præstationsangst, at jeg gik ind til opgaven at skulle anmelde Hatesphere for Gud ved hvilken gang. Men seneste anmeldelse her på Devilution af en koncert med nævnte aarhusianske orkester var af en sådan kaliber, at det bliver en vanskelig opgave at toppe den. Ikke desto mindre var jeg nødt til at gøre det beskidte arbejde, også selvom det blegner ved siden af tidligere materiale i vores samlede arkiver.

Hatesphere fredag aften på Aalborg Metal Festival 2013. At gå på scenen 21.45 kan ikke gå helt galt. Folk er ved at have fået drejet en solid brandert og er varmet solidt op af x antal bands før. Hatesphere fik æren af at være det danske hovednavn i år, og med en vred Esben i forgrunden gik det faktisk rigtig godt. For publikum var i hvert fald til stede og bakkede landsmændene op.

Der var en virkelig god energi fra scenekanten, og det blev mødt med lige så stor glæde og energi fra publikum. Og Esben havde ret hurtigt publikum i sin hule hånd og fik beordret circle pit til 'Oceans Of Blood', mens der også til sidst var wall of death til 'Sickness Within' og fællessang, da folk havde samlet sig selv op efter sammenstødet.

Hatesphere er jo en sikker størrelse. De kan deres kram. Lige fra synkron headbanging de rigtige steder til instrumenter og bandmedlemmer godt ud over scenekanten, så publikum bliver inddraget, og videre til de sokker, der på Pepe er hevet helt op til knæene. Havde de været hvide, var det hele gået op i en højere enhed. Spilletidspunktet betød også, at de i tilskuerantal var dem, der på dagen havde flest besøgende. For da Soilwork gik på, var det ved at blive sent, og da var enkelte allerede begyndt enten at drible hjem under dynen eller videre ud i nattelivet.