Bundsolidt rockbal

Populær
Bundsolidt rockbal

Gennem 37 år har Saxon været den britiske NWOBHM-scenes mest loyale band. Og metaltrætheden er stadig vanskelig at få øje på.

Kunstner
Titel
Bundsolidt rockbal
Spillested
Dato
26-11-2016
Koncertarrangør
Fotograf
Kenny Swan
Karakter
4

Lørdag aften i et næsten udsolgt Amager Bio holdt de gamle heavy metal-helte Saxon atter højt niveau. Skudt i gang af titelnummeret fra det seneste album, sidste års 'Battering Ram', klassiker-hymnen 'Heavy Metal Thunder', seje 'Sacrifice' og den mesterlige metal'n'roller 'Solid Ball of Rock'.

Og et solidt rockbal er lige, hvad en Saxon-optræden er. Bundsolid. Suverænt styret af frontmand Biff Byford i heavy-boogie-fællessangen 'Wheels of Steel' og med plads til gedigne guitarmarkeringer i den tunge 'The Eagle Has Landed'.

Stærke start-80'er-hits
Byford koketterede med, at influenzaen desværre havde ramt bandet, og at de nu måtte spille en "langsom sang" ... men ræsede i stedet af sted i speed metal-pionernummeret '20.000 Ft.'. Yeah!

Farten mere midttempo, men intensiten holdt helt ved lige i den fortræffeligt tighte 'Dallas 1PM'. Et af aftenens allerbedste indslag.

Andre stærke start-80'er-hits som '747 (Strangers in the Night)', 'Strong Arm of the Law' og 'Princess of The Night' gik også rent igennem i et lydbillede, der generelt var superbt.

Ualmindeligt velkomne
Soliditet frem for nuancer, håndværk frem for eksperimenter, loyalitet frem for lir. Saxon ved, hvad de har – klassisk heavy metal – og de leverede skidtet med stor kraft og dedikation lørdag aften i Amager Bio, hvor man i øvrigt kunne notere ekstraordinært mange yngre ansigter.  

Deres samtidige i supportbandet Girlschool var mere kuriøse og kultiske end egentligt godkendte, hvilket forklarer de "kun" fire stjerner som et gennemsnit af aftenens old school metal-udbud.

I sig selv var Saxon fem-stjernet fænomenale, og de skal være ualmindeligt velkomne til en ditto veloplagt optræden på sommerens Copenhell.