Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Bundsolidt rockbal

Populær
Updated
Bundsolidt rockbal
Bundsolidt rockbal
Bundsolidt rockbal
Bundsolidt rockbal
Bundsolidt rockbal
Bundsolidt rockbal
Bundsolidt rockbal
Bundsolidt rockbal

Gennem 37 år har Saxon været den britiske NWOBHM-scenes mest loyale band. Og metaltrætheden er stadig vanskelig at få øje på.

Kunstner
Titel
Bundsolidt rockbal
Spillested
Dato
26-11-2016
Koncertarrangør
Fotograf
Kenny Swan
Karakter
4

Lørdag aften i et næsten udsolgt Amager Bio holdt de gamle heavy metal-helte Saxon atter højt niveau. Skudt i gang af titelnummeret fra det seneste album, sidste års 'Battering Ram', klassiker-hymnen 'Heavy Metal Thunder', seje 'Sacrifice' og den mesterlige metal'n'roller 'Solid Ball of Rock'.

Og et solidt rockbal er lige, hvad en Saxon-optræden er. Bundsolid. Suverænt styret af frontmand Biff Byford i heavy-boogie-fællessangen 'Wheels of Steel' og med plads til gedigne guitarmarkeringer i den tunge 'The Eagle Has Landed'.

Stærke start-80'er-hits
Byford koketterede med, at influenzaen desværre havde ramt bandet, og at de nu måtte spille en "langsom sang" ... men ræsede i stedet af sted i speed metal-pionernummeret '20.000 Ft.'. Yeah!

Farten mere midttempo, men intensiten holdt helt ved lige i den fortræffeligt tighte 'Dallas 1PM'. Et af aftenens allerbedste indslag.

Andre stærke start-80'er-hits som '747 (Strangers in the Night)', 'Strong Arm of the Law' og 'Princess of The Night' gik også rent igennem i et lydbillede, der generelt var superbt.

Ualmindeligt velkomne
Soliditet frem for nuancer, håndværk frem for eksperimenter, loyalitet frem for lir. Saxon ved, hvad de har – klassisk heavy metal – og de leverede skidtet med stor kraft og dedikation lørdag aften i Amager Bio, hvor man i øvrigt kunne notere ekstraordinært mange yngre ansigter.  

Deres samtidige i supportbandet Girlschool var mere kuriøse og kultiske end egentligt godkendte, hvilket forklarer de "kun" fire stjerner som et gennemsnit af aftenens old school metal-udbud.

I sig selv var Saxon fem-stjernet fænomenale, og de skal være ualmindeligt velkomne til en ditto veloplagt optræden på sommerens Copenhell.